Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izašao iz Remetinca

Doznalo se odakle Bandiću 15 milijuna kuna za jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanu Bandiću prihvaćena je jamčevina od 15 milijuna kuna, a u srijedu popodne je iznos uplatio u gotovini. Pušten je da se brani sa slobode.

Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i osmorici osumnjičenika u aferi Agram je prihvaćena jamčevina, a samo je Slobodanu Ljubičiću i Ivanu Toliću ukinuta mjera zabrane obavljanje posla jer su dali ostavke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje u Remetincu Nije dovoljno 5,5 milijuna kuna: Bandić ponudio premalo za slobodu Slika nije dostupna Rekordna jamčevina Srpski milijarder Mišković platio 12 milijuna eura i izašao iz pritvora!

VIDEO Pogledajte Bandićev susret sa suprugom i Rudijem!

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prihvatilo je jamčevine, a popodne su je u gotovini uplatili svi osim Branka Mihaljevića koji je sudu ponudio dvije nekretnine.

Bandićevi odvjetnici u jednom trenutku danas nisu uopće htjeli reći hoće li ili neće uplatiti jamčevinu, no ubrzo se pročulo da je jamčevina plaćena u iznosu 15 milijuna kuna. Do tog iznosa došli su tako što je Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković digao je kratkoročni kredit kako bi njegov klijent mogao izaći na slobodu.

Bandić mora odustati od dužnosti gradonačelnika

Osumnjičenici koji su uplatili jamčevinu tijekom dana su bili dovedeni kod suca istrage Zdenka Posavca kako bi dokazali da su na račun suda položili novac, ali i obećali da će se na slobodi pridržavati mjera opreza. U Bandićevu slučaju to, među ostalim, znači i da će morati odustati od obavljati dužnost na koju je izabran na prošlogodišnjim  izborima.

Procedura je sljedeća: kad branitelji okrivljenika preuzmu rješenja, onda poduzimaju prvi korak i uplaćuju pripremljen iznos jamčevine na račun suda. Nakon toga se kreće s postupkom ukidanja istražnog zatvora.

Ne znaju da su 'donirali' Bandiću 90 tisuća kuna - 'U šoku sam i pod stresom. Ne mogu ni spavati'

I Mihaljević koji jamčevinu neće uplatiti u gotovini, odnosno umjesto novca želi založiti nekretninu, također će morati pred suca istrage, no on će u tom slučaju odlučivati o produljenju istražnog zatvora koji istječe danas.

Iako je prema neslužbenim informacijama za obranu sa slobode ponudio nekretnine vrijedne preko 22 milijuna kuna, sudac je zaključio da je 15 milijuna, ali u gotovini, dovoljno jamstvo da Bandić tijekom istrage neće utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo.

Za razliku od Bandića, kojem je prihvatio jamčevinu manju od ponuđene, iako je i dalje riječ o najvišoj nakon 12,4 milijuna koje je u nekretninama svojih prijatelja založio Ivo Sanader, sudac istrage je za ostale u aferi Agram povisio iznose koje moraju položiti na račun suda prija izlaska iz Remetinca.

Od osumnjičenih u aferi Agram, iz Remetinca su u srijedu izašli i Slobodan Ljubičić, Ivan Tolić, Zdenko Antunović, Željko Horvat i Vidoje Bulum.

Ljubičić je za izlaz iz Remetinca uplatio pet milijuna kuna, Tolić 700 tisuća, Horvat 200 tisuća, Čulo 150 tisuća, Bulum 300 tisuća, a Antunović 250 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene