Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financirano EU novcem

Prva hladnjača u Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca: Nije ni otvorena, a već je za izvoz zakupljeno pola kapaciteta

Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački voćari dobili hladnjaču (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Hrvatska je dobila prvu hladnjaču za voće i povrće, koja nije u vlasništvu trgovaca. Zanimljivo, nije ni otvorena, a već je pola kapaciteta zakupljeno za izvoz.

Bolje uvjete odsad bi trebali imati svi voćari u zagrebačkom prstenu. Zahvaljujući novim hladnjačama, voće će moći prodavati i izvan njihove sezone. Poticaj je to i za širenje plantaža.

Pročitajte i ovo Vukovar Godinama dobro rade Vukovar među najboljima po povlačenju novca iz EU fondova: "Ovo je novi poticaj za usvajanje nekih budućih projekata" Marine Le Pen Marine Le Pen Lidericu francuske desnice čeka suđenje

U novim će se hladnjačima godišnje moći skladištii 3 tisuće tona voća. Pomoć je to proizvođačima koji svoje voće neće morati prodati odmah već će voće ovdje biti sviježe do čak godinu dana.

Prva je to hladnjača u Hrvatskoj koja nije u vlasništvu trgovaca pa će cijene skladištenja biti manje. Vrijednost projekta je 27 miljuna kuna. 90 posto financirano je iz fondova Europske unije.

A da hladnjača treba još, govore podaci o prosječnom godišnjem urodu. Hrvatski voćari na godinu proizvedu oko 120 tisuća tona jabuka. Istodobno ih uvezemo još 80 tisuća tona. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene