Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni zadovoljni

Zagrebački sanitetski prijevoz u štrajku, splitskim kolegama to ne pada na pamet

Leo Luetić
Leo Luetić Foto: DNEVNIK.hr
Izjednačavanje koeficijenata s vozačima i medicinskim tehničarima hitne pomoći glavni je zahtjev zagrebačkih timova sanitetskog prijevoza koji su od srijede u štrajku. Njihovi splitski kolege već imaju koeficijent izjednačen s onima u hitnoj.

Timovi sanitetskog prijevoza u Zagrebu, većinom vozači, su u štrajku! Traže izjednačavanje koeficijenata s vozačima i medicinskim tehničarima hitne pomoći. Njih 30 posto nije u štrajku, a ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu pozvao je vozače ZET-a i timove iz domova zdravlja kako bi sanitet radio neometano. Tražit će i sudsku zabranu štrajka. Ministar je timovima ponudio povećanje koeficijenata, međutim ne i izjednačavanje, što zasad nije prihvaćeno.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

"Žao mi je što socijalni dijalog nije rezultirao do sada pozitivnim pomacima, ono što sam ja mogao ponuditi, a da ne urušim sustav, sam jučer ponudio i nadam se da ćemo razgovorom doći do pravog rješenja“, rekao je Vili Beroš, ministar zdravstva.

Pregovori još traju.

"Neke ponude jesu na stolu. Mi jedino tražimo rok u kojem će se to ispuniti, ako kaže tjedan dana neka bude za tjedan dana“, klaže Krešimir Topić, sanitetski prijevoz Zagreb.

U Splitu zadovoljni

Vozači sanitetskog prijevoza u Splitsko-dalmatinskoj županiji za razliku od kolega u Zagrebu ne razmišljaju o štrajku, a za to nemaju ni razloga jer su njihovi koeficijenti izjednačeni s onima koji rade kao vozači u hitnoj pomoći. Danas su Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, koji na dan ima više od 200 sanitetskih intervencija, predani ključevi za još pet vozila hitne medicine i četiri vozila sanitetskog prijevoza vrijedna četiri milijuna kuna, financirana iz županijskih sredstava.

"Hitna pomoć splitsko-dalmatinske županije postaje najmlađi vozni park u Republici Hrvatskoj. Što se tiče Hitne pomoći, naravno da ćemo akcent baciti na sanitet jer tu nismo baš, nešto jesmo bolji, ali nismo na zavidnoj razini kakvom mi mislimo da bismo trebali biti", rekao je Blaženko Boban, župan splitsko-dalmatinski

Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu SD županije zadovoljan je donacijom. 

"Značit će nam puno jer je nama vozilo osnovno sredstvo za rad. Ono je ključ da bismo mogli doći brzo do pacijenata", kazao je Luetić. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene