Djelatnici sanitetskog prijevoza hitne pomoći u Gradu Zagrebu idu u štrajk jer žele izjednačavanje plaća s djelatnicima hitne pomoći.

Galerija


Sanitetski prijevoz, odnosno 81 njihov djelatnik u Gradu Zagrebu najavljuje štrajk od sutra pa do ispunjenja zahtjeva za izjednačavanjem plaća s djelatnicima hitne pomoći. S 1500 kuna manjom plaćom od djelatnika hitne pomoći, više nisu zadovoljni. Ali pacijenti Grada Zagreba, djelatnicima Sanitetskog prijevoza su iznimno zadovoljni i ne znaju kako će ako se prijevoz duže vrijeme zaista reducira na 30%.

Vezani članci Granični prijelaz sa Slovenijom Slovenska policija štrajka: Prestanak rada mogao bi se odraziti na granične prijelaze s Hrvatskom Vozilo saniteta, ilustracija Zavod za hitnu medicinu: Prijevoz bolesnika u Zagrebu ide nesmetano unatoč štrajku

Ministar zdravstva Vili Beroš kaže da su vozači saniteta nekad ugroženi jer prevoze bolesnike s infekcijama ili pacijente koji krvare.

Mišel Majetić, predsjednik sindikata saniteta objasnio je što će štrajk značiti za pacijente. 

"Mi dnevno prevezemo od 350 do 500 ljudi. Na ovaj način se, barem po slobodnoj procjeni 200 ljudi neće odvesti nikamo ", rekao je Majetić.