Jelena Pavičić Vukičević
Jelena Pavičić Vukičević Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Šefica zagrebačkog Stožera Jelena Pavičić Vukičević rekla je kako formuliran prijedlog da se svi osnovnoškolci od idućeg tjedna vrate u školske klupe.


Nastavu bi online još tjedan dana pratili učenici prvih triju razreda srednjih škola, a kao razlog tome navela je činjenicu što srednjoškolci koriste javni prijevoz.

Vezani članci Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića Zagrebački stožer traži popuštanje mjera: Žele da se kafićima dopusti rad i unutra, ponovno održavanje vjenčanja, sajmova i izložbi Učionica, ilustracija - 3 Istarski učenici ponovno na prilagođenom modelu praćenja nastave: ''Rezultati koji se postižu kod kuće su nerealni, rupe koje ostaju u znanju su nenadoknadive''

"Formulirala sam prijedlog da bi se od ponedjeljka u školske klupe vratili svi osnovnoškolci, ne samo od 1. do 4. razreda, te bi zapravo izvan nastavnog procesa ostali učenici 1. do 3. razreda srednje škole", kazala je Pavičić Vukičević te dodala kako su u Gradu svjesni toga da je u javnom prijevozu veća opasnost od širenja virusa te tako žele zaštititi sugrađane. 

"Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana", poručila je Pavičić Vukičević za N1.