Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagrebački maturanti u petak plešu za Guinnessovu knjigu rekorda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 3700 maturanata zagrebačkih srednjih škola prvi put će 18. svibnja u podne na Trgu bna Jelačića plesati za Guinnessovu knjigu rekorda "Najveći istodobni ples", tzv. "uličnu četvorku" na Straussovu skladbu "Flederamuss-Quadrille" zajedno sa svojim vršnjacima iz 36 europskih gradova, najavljeno je na konferenciji za novinare uagrebačkom Gradskom poglavarstvu.

U petak, 18. svibnja nešto prije podneva zagrebački maturanti uključit će se u program Vala 202 Ljubljana i u svijet putem satelita, potom će im pozdrav uputiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a u 12 sati fanfare će najaviti početak plesa, koji će završiti u 12,10 sati.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 Sukob interesa Nekim političarima su bili trn u oku, a sad kreću u škole: Zna se i tko je prvi na redu Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili"

Maturantice i maturanti bit će obučeni u boje hrvatske zastave. Oni vježbaju po školama, a završna generalna proba bit će večeras.

Bandić je na konferenciji za novinare rekao da mu je u rano proljeće njegov kolega gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković iznio ideju da se i Zagreb priključi 36 europskih gradova u proslavi Dana maturanata, te da u petak, 18. svibnja u isto vrijeme u 12 sati zagrebački maturanti
plešu zajedno sa svojim vršnjacima za rušenje Guinnessove knjige rekorda.

Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Božica Šimleša rekla je da su maturanti oduševljeni. 

Vježbalo se na deset različitih mjesta u Zagrebu, a večeras je generalna proba kada će maturanti prvi put svi zajedno biti okupljeni. 

Rekla je da je majice maturantima poklonila Turistička zajednica Grada Zagreba, a da cijeli događaj Grad košta oko 300.000 kuna.

Šimleša je rekla da zagrebački maturanti ove godine na dva načina proslavljaju završetak srednje škole, jer maturantima škola završava 24. svibnja, kada će već tradicionalno s gradonačelnikom Milanom Bandićem u podne s Trga bana Jelačića krenuti prema Jarunu na proslavu.

Tomica Valdec iz Plesnog studija Spin rekao je da će u petak
maturanti pokazati što su naučili u tri mjeseca te da će se glazba istovremeno puštati u 36 gradova Europe. U Hrvatskoj će, po dosadašnjim podatcima, za Guinnessovu knjigu rekorda "Najveći istodobni ples" plesati maturantice i maturanti iz sedam gradova - Zagreba, Bjelovara, Garešnice, Daruvara, Čazme, Grubišnog polja i Metkovića, rekao je Valdec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene