Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od voditelja do čistačica

Zagrebački holding o otkazima za 42 radnika: "Nužno je restrukturiranje i reorganizacija poslovanja"

Holding - 1
Holding - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački holding oglasio se o masovnim otkazima u toj tvrtci nakon što je vijest o tome da se priprema otkaz za 42 radnika GSKG-a objavljena u medijima.

Iz Holdinga kažu da se radi o nužnom restrukturiranju i da se priprema zbirnjavanje viška radnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nedostaje radnika Ova gradska firma traži brojne radnike: Pogledajte plaće koje nude Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Problemi se nastavljaju Grad najavio brži odvoz smeća od nedjelje, a sanacija na Jakuševcu još nije ni počela: "Ne znam kako netko to misli...''

"Grupa Zagrebački holding najavila je nužno restrukturiranje i reorganizaciju poslovanja te u skladu s time poduzima potrebne korake od kojih je jedan i provođenje programa zbrinjavanja viška radnika. Pokrenut je proces savjetovanja sa socijalnim partnerima, javnost ćemo informirati kada proces završi", rekli su iz Holdinga Večernjem listu.

Naime, RTL je ranije objavio da je direktor zagrebačkog GSKG-a Marko Šarić pokrenuo je postupak savjetovanja vezanog za otkaze 42 radnika unutar GSKG-a koji bi trebali uslijediti u narednom razdoblju od 90 dana. Već postoji razrađeni popis tko bi trebao dobiti otkaz, a na njemu su radnici od razine voditelja odjela do razine čistačice. Navodi se i da imaju potencijalni višak od četiri izvršitelja na poslovima financija i računovodstva, potom višak od 17 radnika na općim poslovima, te višak od 21 radnika na poslovima naplate.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene