Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poznat po biserima i žirafama

Bandić u Zagrebu primio Arkanovog suradnika: ''Kad slušam političare, menjam kanal, bre''

Poziv Milana Bandića Markoviću Palmi (Foto: Faceboook)
Poziv Milana Bandića Markoviću Palmi (Foto: Faceboook) Faceboook
Aktualno Galerija +0 Poziv Milana Bandića Markoviću Palmi (Foto: Faceboook) Galerija 1/1 >>
Na poziv gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u Zagreb došao je, malo je reći, kontroverzni predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

''Želimo odnose kao što smo imali u Jugoslaviji. Zato se Bandić i ja zalažemo za kulturnu suradnju i razmjenu kulturno umjetničkih društava i ekonomsku razmjenu. Bandić i ja nismo političari, mi smo državnici i gospodarstvenici jer političari traju jedan mandat'', rekao je nakon sastanka Dragan Marković.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

Rekao je da poštuje hrvatski narod, a kao dokaz je naveo da je supruga urednika na njegovoj televiziji Hrvatica. Ocijenio je da je Bandić samostalan jer mu nitko ne piše govore nego sve govori iz glave.

Neću više slušati priče koje su nanijele štetu. ''Kad čujem političare da tako govore, odmah menjam kanal, bre'', rekao je Palma.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da mu je jako drago što je došao Palma u posjet i da jedva čeka posjetiti Šumadiju. ''Hvala Palma što si došao, hvala tvojim saradnicima'', rekao je Bandić i naglasio da treba rušiti barijere i predrasude. Za Markovićev put devedesetih Bandić je rekao da svatko ima svoj put. ''Treba se okrenuti naprijed'', rekao je Bandić.

''Nisam imao nikakve veze s ratom u Hrvatskoj, u politiku sam ušao 1995.'' rekao je Palma. Na dodatna pitanja o Arkanu nije htio odgovarati.

Kontroverzni Palma nasmijava izjavama

28. rujna zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić ''u ime svih Zagrepčana i svoje osobno ime'' uputio Draganu Markoviću Palmi najsrdačnije pozdrave i pozvao ga u Zagreb, a pozivnicom se na Facebooku pohvalio taj političar.

Poziv Milana Bandića Markoviću Palmi (Foto: Faceboook) Poziv Milana Bandića Markoviću Palmi (Foto: Faceboook) Foto: Faceboook

Dragan Marković Palma bio je gradonačelnik Jagodine, a danas je predsjednik skupštine tog grada u Srbiji i predsjednik stranke Jedinstvena Srbija. Palma je najavio da će glavne teme susreta s Bandićem biti ekonomska, kultrurna i sportska suradnja između Srbije i Zagreba, razmjena iskustava oko infrastrukturnih projekata i razmjena dovođenja stranih investitora.

Palma je poznat po bliskoj suradnji s ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom s kojim je 1993. godine osnovao Stranku srpskog jedinstva.

Poznat je i po dijeljenju novca siromašnim sugrađanima, pred kamerama, naravno. Odokativnom metodom utvrđuje kome koliko treba.

Poznat je Palma i po svojim homofobnim izjavama. ''To nisu ljudska prava, to je bolest i to je veoma ružno'', rekao je na pitanje o homoseksualcima za koje tvrdi da ih nema u Jagodini. U drugoj je izjavi rekao da nema ništa protiv homoseksualaca, ali nikad neće glasati da se dva muškarca ljube na klupi u parku. ''Ako šetam s unukom i ona me pita što rade, što da kažem to su ujka i sestrić. A ona me pita zašto se ljube u usta, ja kažem pa sigurno se dugo nisu vidjeli'', objasnio je Palma koji je rekao da premijer/premijerka Srbije mora imati djecu.

Osebujni političar organizirao je vjenčanje žirafa u zoološkom vrtu, kao odgovor na beogradski gay pride.

U jednom je intervjuu rekao da voli slušati Cecu, a da nema estradnog umjetnika koji njemu nije pjevao. ''Jedino mi nisu pjevali Beethoven i Chopin jer sam ja bio mali kad su bili popularni'', rekao je Dragan Marković.

Među njegovim izjavama teško je izdvojiti bizarne od smiješnih ili ne baš pametnih, a hit je i izjava da se političarima treba zabraniti ulazak u štale jer ''od jakih parfema stoka dobije astmu''. Ili kad je doktoricu ekonomije upitao ''ako je doktorica, koliko je ordinacija otvorila''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene