Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za slobodu izgovorene riječi'

Zagrebački branitelji podržavaju skup desničara na Trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branitelje smeta šutnja hrvatske Vlade kada je bilo riječi o revitalizaciji četničkog pokreta u Srbiji, sve zbog stava, ocjenjuju, da su to unutrnje stvari susjedne države

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara podržava okupljanje pripadniga nacionalističke Internacionale u Zagrebu predvođene HČSP, iako izražavaju svoje negodovanje tolikom pozornosti ovom događanju spram visoke nezaposlenosti u zemlji, gospodarske krize i brojnih stečajeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekcija na izjave HČSP OŠTRO - 'SDP će biti zabranjen i prebačen na optuženičku klupu' Slika nije dostupna Do srijede u 10 sati Zastupnici na nespojivim dužnostima do srijede moraju staviti mandat u mirovanje

'Tražimo da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dopusti okupljanja takve i svakakve vrste. Mi smo za slobodu javno izgovorene riječi, slobodu mišljenja i dijaloga, slobodu medija i pisane riječi te stoga tražimo da se ne barata sa zabranama u javnom i političkom životu jer se tada opravdano može postaviti pitanje svih različitosti i okupljanja vezana uz njih', poručio je Damir Jašarević, predsjednik Udruge.

>> Miljenić: Zabranjenog okupljanja desničara neće biti!

Ujedno je na danas organiziranoj konferenciji za novinare istaknuo kako treba zasutaviti talibanizaciju hrvatskog političkog i društvenog života ističući kako je hrvatski narod uvijek znao i zna procijeniti pojedine vrijednosti koje se nameću na političkom tržištu.

Branitelji su prozvali zabranu skupa, iako na njemu sudjeluju predstavnici desničarskih stranaka koji u državama iz kojih dolaze sudjeluju puno snažnije u političkom životu , a neke su čak i u parlamentima. 'Stoga je pretpostaviti da ispunjavaju zakonske i ustavne obaveze svojih zemalja za političko djelovanje ili su hrvatski političari možda bolje obaviješteni od političkih i upravnih organa istih', zapitao se Jašarević.

>> Ostojić: Donio sam rješenje za zabranu oba skupa u organizaciji HČPS-a

S druge strane branitelje smeta šutnja hrvatske Vlade kada je bilo riječi o revitalizaciji četničkog pokreta u Srbiji, sve zbog stava, ocjenjuju, da su to unutarnje stvari susjedne države. Izrazili su želju da je hrvatska vanjska politika znatno agresivnija kada je riječ o obnovi zločinačkih organizacija koje su nanijele zlo hrvatskom narodu, a ne samo na unutrašnjopolitičkom planu kada se treba razračunavati s političkim neistomišljenicima. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene