Ilustracija
Ilustracija Foto: Igor Kralj/Pixsell

Zagrebačka županija pozvala je poljoprivrednike s područja općina Krašić i Žumberak, koje je početkom lipnja pogodilo veliko nevrijeme s tučom, da se prijave za potpore kojima bi ublažili posljedice nastalih šteta.


Potpore su namijenjene za štete koje je tuča ostavila na neosiguranoj imovini, poljoprivrednom zemljištu i/ili primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, opremi, višegodišnjim nasadima, plastenicima, staklenicima, građevinama s područja općina Krašić i Žumberak.

Pojam "poljoprivrednik" obuhvaća OPG-ove, samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva, te obrte, trgovačka društva, zadruge i druge pravne osobe registrirane za poljoprivredne djelatnosti.

Dobra u Ogulinu VIDEO Dobra u Ogulinu poplavila ulice, izlila se i Kupa kod Klanca. Za vrhunac vodenog vala priprema se i Karlovac

Javni poziv za dodjelu potpora otvoren je do petka, 7. listopada. Sredstva za potpore osigurana su u iznosu od gotovo tri milijuna kuna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju