Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi duže do 100 godina

Najkraća uspinjača na svijetu privremeno prestaje s radom: Pogledajte kad će ponovno početi raditi

Uspinjača
Uspinjača Foto: Damjan Tadic/Cropix
ZET je objavio kako zagrebačka uspinjača ide na dvotjedni servis te neće biti u funkciji od 13. do 26. svibnja.

Zbog redovitog godišnjeg servisa zagrebačka uspinjača neće biti u funkciji od ponedjeljak 13. do nedjelje 26. svibnja, objavili su iz ZET-a.

"Uspinjača slovi kao najsigurnije sredstvo javnog gradskog prijevoza, a kako bi tu titulu i zadržala, nužno je izvršiti zakonom propisani godišnji servis koji obuhvaća sva potrebna tehnička ispitivanja te pregled postrojenja, kabina i objekata", stoji u objavi.

Pročitajte i ovo Press konferencija stranke Možemo! Uoči EU izbora 2024 Možemo! upozorava na rast ekstremne desnice u Europi: "Desnica ne nudi rješenje za stvarne probleme građana"

Pročitajte i ovo Ukrajina na Eurosongu 2023. Pjesma manje važna Eurosong kao politička pozornica: Evo zašto neke zemlje glasaju jedna za drugu

Iz ZET-a su građanima za putovanje na Gornji grad i natrag preporučili autobusnu liniju 105, koja putuje od Kaptola do Britanskog trga, te liniju 150, koja vozi od garaže Tuškanac preko Gornjeg grada preko Gornjeg grada do Trga bana Josipa Jelačića.

Zagrebačka uspinjača najkraća je na svijetu. Vožnja traje tek nešto više od minute, odnosno 64 sekundi. Najstarije je sredstvo javnog prijevoza u Zagrebu, a u promet je puštena 1893. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene