Zagrebački gradonačelnik povukao je prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti", takozvanog sportskog holdinga.

Galerija


Na dnevnom redu je trebao biti Bandićev prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti" za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu, no na početku sjednice Predsjednik skupštine Andrija Mikulić objavio je kako je gradonačelnik taj prijedlog povukao. 

Vezani članci Gordan Maras Maras: "Sustav za hitne situacije se raspao, nije mi jasno zašto Kalinića plaćamo 15 godina" Milan Bandić Milan Bandić ispričao se svima kod kojih se pozivao doma da provjeri odvajaju li otpad: ''Neću to više nikad reći''

Gradonačelnik je tek kratko poručio kako "točka ne ide dok se ne usuglasimo s koalicijskim partnerima". 

"Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke", izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine.

Bandić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u povodu skupštinske sjednice rekao kako će još jednom s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem (HDZ) razgovarati o osnivanju tzv. Sportskog holdinga i ako to zastupnici HDZ-a budu voljni podržati, onda će ići na današnju sjednicu Skupštine.

Poručio je da razmišlja o realizaciji projekta vrijednog milijardu i pol eura na Zagrebačkom velesajmu, najvećeg projekta u Hrvatskoj.

"S tim sam okupiran, hoćemo li obnoviti onu zahrđalu tribinu i tenis igralište na Šalati za tri mjeseca ili tri godine, nije mi svejedno, ali manje mi je bitno od ovoga. Znate o čemu razmišlja gradonačelnik - o državničkim projektima, o potezima za generacije, a ne za mandat", izjavio je Bandić u ponedjeljak.

Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros u Staroj gradskoj vijećnici "aktualnim satom" na kojem gradski zastupnici postavljaju pitanja Bandiću.

Na predloženom dnevnom redu je 48 točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.

U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Na dnevnom redu je i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Predlaže se da nezaposleni branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodaci zbog malih iznosa mirovine dobiju po 200 kuna za Uskrs i Božić. (Hina/D.I.)

 

 

 

Podsjetimo, Iz Grada su jučer komentirali navode da se planira osnovati takozvani Sportski Holding kojem će se u vlasništvo pripisati sportski objekti u Zagrebu kako bi se na njih podigla hipoteka za kredit za njihovu obnovu.

„Ja sam tata grada, dobri tata grada, gradonačelnik koji se bavi vizijom, a ne financijama. Nije grad pred kolapsom niti će ikada biti. Zadnji će grad Zagreb biti pred kolapsom, kad bude grad Zagreb pred kolapsom, onda će biti cijela Hrvatska pred kolapsom, a to zna i gospodin Plenković i gospodin gradonačelnik“, kazao je gradonačelnik Bandić.