Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) Grada Zagreba Ivan Pandža, potvrdio je danas da zagrebačka HVIDR-a 'zbog postavljanja iznad udruge i interesa članstva, obmanjivanja javnosti te kršenja statuta traži pokretanje stegovnog postupka pred nadležnim tijelom HVIDR-e za sve članove predsjedništva udruge predvođeno Josipom Đakićem te njihove ostavke'.


Pandža je, na današnjoj konferenciji za novinare, rekao da HVIDR-a Grada Zagreba traži reviziju Fonda hrvatskih branitelja (FHB) od strane neovisne revizorske kuće. Povod tome su kašnjenja s isplatama novca braniteljima koji su prodali svoje udjele u FHB-u, a za koje u upravi FHB-a ističu da je nastalo zbog tehničkih poteškoća.

Vezani članci Slika nije dostupna Raskol u HDZ-u zbog Purde? Slika nije dostupna HVIDRA će tužiti tjednik Novosti zbog govora mržnje

Od studenog prošle godine postoji sukob Zagrebačke HVIDR-e i središnjice kada je na Izvanrednoj sjednici glavnog odbora u Virovitici bez utvrđivanja činjenica suspendirana zagrebačka HVIDR-a, dodao je Pandža. Osim revizije poslovanja, zagrebačka HVIDR-a, zatražila je, zbog nastalih okolnosti, i prijam kod premijera Ive Sanadera i predsjednika Sabora Luke Bebića, naglasio je Pandža.

Demantirao je da je na konferenciji za novinare u nedjelju 22. veljače rekao kako je iz FHB-a "nestalo 1,4 milijarde kuna" dodavši da je taj iznos izvučen u medijima iz konteksta onog što je htio reći. Nije pojasnio zašto su mediji baš taj iznos stavili u svoje tekstove.

Činjenica je da nemam uvid što se događa u FHB i baš zbog toga želimo se sastati s predsjednicima Vlade i Sabora, tvrdi Pandža.

Pandža je odbio ocjene da njegov rad ima političku pozadinu naglasivši kako ne pripada ni jednoj političkoj stranci ili opciji. Novinarima je istaknuo kako je branitelj i samo s jednim danom provedenim u Domovinskom ratu bolji od bilo kojeg političara, a da postojeće zategnute odnose sa s HVIDR-om na državnoj razini ne treba gledati kao bilo kakvo podmetanje uoči lokalnih izbora.