Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkretne reakcije

HVIDRA će tužiti tjednik Novosti zbog govora mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) najvjerojatnije će idući tjedan tužiti sudu tjednik 'Novosti' i njegova izdavača zbog vrijeđanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i širenja govora mržnje.

Naslovnica prošlog i novog broja s naslovom 'Obadva, obadva su pala' o nedavnoj nesreći dvaju 'migova' 21 HRZ-a kao i neki drugi napisi u tom tjedniku, kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, razlog je što će od hrvatske vlade tražiti prestanak financiranja tog lista iz državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

>> 'Nova naslovnica je krajnji bezobrazluk'

Oni otvoreno vrijeđaju i omalovažavaju hrvatske branitelje, uspoređujući ih s krvnicima, vampirima ili bordelima, rekao je, dodavši da je to daleko od prava nacionalnih manjina. To je isto kao kad bih ja taj srpski list usporedio s 'četničkim kuplerajem', rekao je Đakić.

'Manjina terorizira većinu'

Kao dokaz svojim tvrdnjama Đakić je pokazao neke od napisa objavljenih u tom tjedniku, ocijenivši da je manjina počela terorizirati većinu hrvatskih građana. To je i kršenje hrvatskog Ustava, po kojem su prava hrvatskih branitelja i invalida zaštićena, dodao je. Naglasio je i da se virovitičko-podravski dožupan Staniša Žarković iz SDSS-a ogradio od naslovnice i uređivačke politike tjednika 'Novosti'.

I ostali čelni ljudi HVIDRA-e poduprli su Đakićeva stajališta i inicijativu da hrvatska vlada prestane financirati 'Novosti', ali su se požalili i na medijsku blokadu Hvidrinih priopćenja u kojima su osudili naslovnicu 'Novosti'. Na novinarsku opasku da je Slobodan Uzelac potpredsjednik vlade, a SDSS HDZ-ov partner u vladajućoj koaliciji, Đakić je kratko rekao kako to ne znači da oni mogu raditi što hoće te da ga ne zanima kako će to utjecati na rad vlade i koalicije. Dosad nismo reagirali, ali ovo je prekršilo svaku mjeru, ocijenio je Đakić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene