Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi noćas je obavila izvide u 16 ugostiteljski objekata Zagrebu te zabilježila kršenje Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u četiri kafića, među kojima su dva zbog učestalog kršenja zakona dobila zabranu rada, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.


U posljednjih desetak dana Ministarstvo je, kako se navodi, zaprimilo veći broj anonimnih dojava o nepoštivanju Zakona o ograničavanju duhana i duhanskih proizvoda u nekim objektima, pa je sanitarna inspekcija noćas izašla na teren kako bi to provjerila.

Vezani članci Slika nije dostupna Bivša 'zaposlenica' NASA-e: 'Vidjela sam dva muškarca kako hodaju površinom Marsa' Slika nije dostupna Veliki dan – slavna glumica danas slavi!

U 12 objekata nisu uočene nepravilnosti, dok je u četiri zabilježeno kršenje zakona, pa je protiv njih pokrenut optužni prijedlog. Kafićima 'Jackie Brown' i 'People's', pored optužnog prijedloga, zbog učestalog je kršenja zakona izdano rješenje o zabrani rada.

Protiv kafića 'People's' bit će podnesen i zahtjev za prekršajni postupak zbog onemogućavanja službene osobe u obavljanju dužnosti. Sanitarna inspekcija će u narednom razdoblju pojačano kontrolirati ugostiteljske objekte, a osobito one koji su do sada već kršili Zakon, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva. (Hina)