Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računi i dalje stižu

Zagreb opet zatrpan smećem: Iz Čistoće otkrili tko je kriv za prepune kontejnere i zamolili građane za strpljenje

Što se događa s otpadom u gradu Zagrebu? Pitanje je to koje si malo koji stanovnik glavnog grada nije postavio posljednjih dana jer prizori pretrpanih kontejnera nisu rijetkost.

Jedno takvo mjesto posjetila je i reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Pročitajte i ovo Mjesec dana od odrona na Jakuševcu - 2 Problemi se nastavljaju Grad najavio brži odvoz smeća od nedjelje, a sanacija na Jakuševcu još nije ni počela: "Ne znam kako netko to misli...'' Problemi s otpadom u Zagrebu - 1 Problemi s odvozom Umjesto radnika Čistoće smeće u Zagrebu obilaze muhe: "Smrdi da se ne može tu biti. Nikad nije bilo gore..."

"Krivac za pretrpani kontejner u koje smeće više ne može stati je, vjerovali ili ne, pandemija. Iz zagrebačke Čistoće izvjestili su građane da zbog velikog broja zaraženih COVID-om, odnosno bolovanja i samoizolacija koje su u tijeku, ne stižu isprazniti sve kontejnere koje bi trebali", izvjestila je Buljan.

"Građanima poručuju da rade na tome kako bi sve bilo odrađeno u nekom kraćem roku. Pitali smo ih imaju li problem sa zaposlenicima koji se ne žele ni testirati ni cijepiti. Iz Čistoće nisu na to pitanje odgovorili već su samo ponovili kako će stanje stabilizirati čim im to dopuste okolnosti te mole građane da budu strpljivi", dodala je Buljan.

"Dok su građani strpljivi, njihovi računi nisu, oni i dalje dolaze na naplatu", kazala je Buljan.

Problem i glomazni otpad

Provjerila je i što je sa svim komadima namještaja koji po ulicama čekaju bolje dane i gdje je zapelo s glomaznim otpadom.

"Nova vlast je naizgled našla rješenje za glomazni otpad. Oni su najavili kupnju dviju drobilica, međutim, kupnja traje pa su se prisjetili da bi ih, dok se kupnja ne obavi - mogli iznajmiti. I to bi bilo odlično rješenje kad bi te drobilice smjeli i koristiti", kazala je Buljan.

"Naime, Grad nema takvu dozvolu, no kako se doznaje, ishođenje te dozvole u završnoj je fazi. Do tada Čistoća pokušava skupljati glomazni otpad po ulicama, odvozi ga na jedan plato, tamo razvrstava i sav taj namještaj, kauči i fotelje čekaju bolje dane, odnosno vrijeme kad će Čistoća smjeti upaliti te drobilice", zaključila je Buljan.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene