Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-u najviše četvrti

Zagreb: SDP-u 12 četvrti, HDZ-u pet, Bandićevi neprepoznatljivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lijeva koalicija na čelu s SDP-om osvojila je 12 od 17 zagrebačkih gradskih četvrti, a desna koalicija predvođena HDZ-om pet, dok nositelji lista Milana Bandića nisu polučili značajniji rezultat jer nije bilo na listićima njegovog imena.

SDP-ova koalicija je u četvrtima u kojima ima najviše osvojenih mandata dobila između 26,21 (Novi Zagreb - zapad) i 34,04 (Novi Zagreb - istok) posto glasova birača. Ta je koalicija prva još u četvrtima Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Trnje, Maksimir, Peščenica - Žitnjak, Trešnjevka - sjever, Trešnjevka - jug, Črnomerec, Stenjevec i Podsused - Vrapče.

HDZ-ova koalicija je najviše osvojenih mandata ostvarila u Brezovici s 25,60 posto glasova. Slijede Gornja Dubrava, Donja Dubrava, Posljeme te Sesvete u kojima je ta koalicija prva s 18,81 posto osvojenih glasova birača.

>> Rezultati lokalnih izbora 2013 - NAJNOVIJI podaci DIP-a!

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

U Brezovici, Donjoj Dubravi i Sesvetama je razlika između tih dviju koalicija vrlo mala - u sve tri četvrti prva je HDZ-ova s 25,60, odnosno 21,09 i 18,81 posto, a SDP-ova druga s 25,27 odnosno 20,88 i 18,15 posto.

Najveća je razlika u četvrti Trnje, gdje je SDP-ova koalicija prva s 33,34 posto, a HDZ-ova druga s osvojenih 16,25 posto glasova birača.

>> VELIKA FOTOGALERIJA LOKALNIH IZBORA: Dobitnici i gubitnici

Od drugih lista koje su još ušle u pojedina gradska vijeća, najbolji je rezultat ostvarila kandidacijska lista koalicije predvođene HSLS-om, nositelj Vladimir Ferdelji, sa 16,14 posto u Stenjevcu.

Kandidacijske liste grupe birača, čiji nositelji podržavaju kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ušle su u vijeća deset zagrebačkih četvrti s bitno manjim postotkom glasova od dobivenih za zagrebačku skupštinu, od 5,05 posto u četvrti Podsused-Vrapče do 14,45 u Donjoj Dubravi.

>> Bandić sinoć posjetio majku u Mostaru, već jutros trčao u Zagrebu

U Bandićevom izbornom stožeru objašnjavaju da je slabiji rezultat posljedica činjenice da ime Milana Bandića nije bilo istaknuto na listama, budući da nema registriranu stranku. Objašnjavaju i da kod prijave lista grupe birača, nositelj treba biti iz te gradske četvrti.

Nismo bili prepoznatljivi te će stoga, najavljuje organizatorica aktivnosti u Bandićevom stožeru Ljiljana Ivković, biti potrebno osnivanje stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene