Zagreb je nešto iza 18:30 pogodila oluja s kišom i tučom, koja je mjestimice bila obilna. U drugom valu, koji je uslijedio oko 20 sati, tuča se dodatno pojačala.

Galerija


Zagreb i okolicu predvečer je pogodila jaka oluja s kišom i tučom. Tuče je bilo u cijelom gradu, a zasad nema podataka je li prouzročila štete. Jak pljusak sručio se pak na one dijelove grada koje je tuča poštedjela. Oluja je bila toliko snažna da je mjestimice vidljivost bila gotovo na nuli.

Vezani članci Nevrijeme u Zagrebu Hrvatsku zahvatilo nevrijeme: "Bilo je silovito! Vjetar je izbio rolete, a ujutro ćemo vidjeti što je ostalo od vrta" Ilustracija, srušeno stablo (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) U Zagrebu jak vjetar rušio stabla i dizao krovove, tuča poharala okolicu Lepoglave: Meteoalarm izdao upozorenje za cijelu zemlju

Nakon prvog vala oluja je ponovno ojačala te je nakon 20 sati krenuo drugi val.

Ranije tijekom dana oluja je prošla i preko sjeverozapadne Hrvatske, također donijevši tuču te prouzročivši štete na vrtovima i poljoprivrednim kulturama.

Meteorolozi prognoziraju i dalje nestabilno vrijeme, a najgore bi trebalo biti u petak, za kada se predviđa jaka kiša u većem dijelu Hrvatske. 

Nakon Zagreba, oluja se preselila i prema Zaprešiću te okolici glavnoga grada.