Zagreb je nešto iza 18:30 pogodila oluja s kišom i tučom, koja je mjestimice bila obilna. U drugom valu, koji je uslijedio oko 20 sati, tuča se dodatno pojačala.

Galerija


Zagreb i okolicu predvečer je pogodila jaka oluja s kišom i tučom. Tuče je bilo u cijelom gradu, a zasad nema podataka je li prouzročila štete. Jak pljusak sručio se pak na one dijelove grada koje je tuča poštedjela. Oluja je bila toliko snažna da je mjestimice vidljivost bila gotovo na nuli.

Vezani članci Hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi dan prije obilježavanja Oluje Kako je provedena najveća vojna akcija u Domovinskom ratu: Napad se odvijao iz 30 pravaca, a u svega 84 sata oslobođen je golem teritorij Kupovina, ilustracija Niste stigli obaviti šoping prije praznika? Doznajte kako danas rade trgovine i veći trgovački centri

Nakon prvog vala oluja je ponovno ojačala te je nakon 20 sati krenuo drugi val.

Ranije tijekom dana oluja je prošla i preko sjeverozapadne Hrvatske, također donijevši tuču te prouzročivši štete na vrtovima i poljoprivrednim kulturama.

Meteorolozi prognoziraju i dalje nestabilno vrijeme, a najgore bi trebalo biti u petak, za kada se predviđa jaka kiša u većem dijelu Hrvatske. 

Nakon Zagreba, oluja se preselila i prema Zaprešiću te okolici glavnoga grada.