Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačko savjetovalište protiv nasilja djece i mladih 'Luka Ritz' danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvavši Zagrepčane i sve hrvatske građane na nulti stupanj tolerancije prema nasilju.


Savjetovalište 'Luka Ritz' je pun pogodak i Grad Zagreb stao je iza, a stajat će i ubuduće iza svih programa tog savjetovališta kako bi se Zagrepčane i sve hrvatske građane pripremilo na nulti stupanj tolerancije prema nasilju, rekao je Bandić otvarajući Savjetovalište u nazočnosti roditelja Luke Ritza (Suzane i Rena Ritza) koji je preminuo 2008. godine od posljedica teških ozljeda zadobivenih u napadu skupine huligana koji su bez povoda napali Luku i njegovog prijatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Humanitarni koncert 'Oda Životu' u čast Luki Ritzu Slika nije dostupna Performansom '(ne) Pravda je slijepa' protiv nasilja među mladima

>> Napadač na Ritza priznao da je tukao njegovog prijatelja

'Svjedoci smo u sadašnjoj krizi i recesiji fizičkom, psihološkom, seksualnom i svim oblicima nasilja', kazao je Bandić zaželjevši savjetovalištu 'što manje posla' te da se u crnim kronikama što manje čita o nasilju.

Zahvalivši svima koji su im pružili svu potrebnu pomoć kako bi otvorili savjetovalište Suzana Ritz rekla je kako je cilj savjetovališta pružanje stručne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima u borbi protiv nasilja. U savjetovalištu će se održavati predavanja i tribine o temama koje zanimaju mlade, o njihovom načinu života te svemu što ih okružuje savjetovalište, a čemu će se pristupati multidisciplinarno.

Predstavljena knjiga sa sabranim Lukinim radovima

Suzana Ritz predstavila je i knjigu 'Sa srećom u džepu i osmijehom na licu' u kojoj su sabrani Lukini radovi (tekstovi, stripovi, pjesama) a sredstva od prodaje ići će za rad savjetovališta. 'Tom knjigom željeli bi Luku maknuti iz redaka crne kronike. Luka je bio sve samo ne mlada osoba iz crne kronike', kazala je.

Najavila je premijeru kazališne predstave u Zagrebačkom kazalištu mladih "Ovo bi mogla biti moja ulica" u kojoj se koriste i tekstovi Luke Ritza te humanitarni koncert "Oda životu - humanost nas povezuje" u organizaciji zagrebačkog Lions cluba.

Na otvaranju savjetovališta su uz mnoge nazočili i predstavnici Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, vladina Ureda za udruge, saborski zastupnici, ravnatelji zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te mnogih udruga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju