Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje se bliži kraju

Napadač na Ritza priznao da je tukao njegovog prijatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Presuda u slučaju trojice napadača na maturanta Luku Ritza, očekuje se krajem tekućeg mjeseca.

Jedan od napadača priznao je kako je tukao Ritzovog prijatelja, koji je s njim čekao autobus na Mostu slobode te kako je nakon toga pobjegao, piše Večernji list. No je ujedno i jedini napadač koji presudu zagrebačkog Općinskog kaznenog suda čeka na slobodi.

Pročitajte i ovo Policija u Zvečanu sukobili se s policijom Poznat identitet trojice napadača s Kosova, još se ne zna tko je četvrti Ubojstvo na Trešnjevci Ubojstvo u Zagrebu Curi još iskaza svjedoka: "Znao sam da je Sabljo malo veći mangup. Pokazao mi je pištolj i rekao - 'Ja inače ne pričam, nego samo pucam'"

>> Otkrivena spomen ploča Luki Ritzu

Presuda trojici napadača trebala je biti izrečena prekjučer, no Državno odvjetništvo je, zbog izmjene optužnice, zatražilo odgodu. Preostala dvojica napadača već se neko vrijeme nalaze u Odgojnom zavodu Turopolje, a u međuvremenu su počinili još jedno kazneno djelo. Na istom mjestu nalazi se i četvrti Ritzov napadač, koji je u vrijeme napada prije dvije godine imao samo 15 godina.

Jedan 'odgulio', tužiteljstvo od još jednog odustalo

On je u međuvremenu osuđen zbog krađe motora pa je zbog toga tužiteljstvo odustalo od njegovog daljnjeg kaznenog progona. Posljednji, peti napadač na Luku Ritza, koji je jedini u vrijeme napada bio i punoljetan, u istom je Zavodu za mladež u Turopolju odslužio svoju kaznu prije nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, Luka Ritz nakon premlaćivanja, koje se dogodilo prije dvije godine, završio je u bolnici. Nakon otpuštanja iz bolnice, nekoliko dana poslije, mladi Ritz je umro, a vještaci su cijelo vrijeme isticali mišljenje kako mu je presudila prirođena aneurizma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene