Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posao dovršio kolega

Zagreb: Kirurgu završila smjena pa ostavio pacijenta usred operacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom na to da mi nitko po novom ne plaća rad nakon završetka smjene, napustio sam salu, rekao je kirurg KBC-a Zagreb i dodao kako je bilo nekoliko sličnih slučajeva protekla tri tjedna.

Kirug iz KBC-a Zagreb nakon pet sati operacije napustio je pacijenta iako zahvat još nije bio gotov. Naime, završila mu je smjena pa je pacijenta predao kolegi koji je operaciju dovršio. 'S obzirom na to da mi nitko po novom ne plaća rad nakon završetka smjene, napustio sam salu', rekao je liječnik za 24 sata. Tvrdi da je u protekla tri tjedna bilo nekoliko slučajeva u kojima su liječnici ostavili pacijente pod anestezijom.

Pročitajte i ovo KBC Split Afera u u splitskom KBC-u "Je li normalno da se starijeg liječnika tijekom operacije radi budalom?": Bivši zaposlenik splitske bolnice, poznati kirurg, komentirao pozadinu skandala Smiljana Srnec, ilustracija Osuđena na 15 godina Smiljana Srnec puštena na slobodu, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda: "Mora na operaciju u KBC Zagreb"

Ostojić poručio Babiću: Novih kolektivnih pregovora neće biti

Priznaje da je njegova operacija bila iznimno teška, ali je srećom dobro završila.

Udruga hrvatskih pacijenata osudila je potez, kao i neki iskusni kirurzni. U liječnikovu obranu stao je jedino Ivica Babić koji krivi poslodavca. Resorni ministar Rajko Ostojić slučaj nije komentirao, kao ni ravnatelj KBC-a Zagreb Zlatko Giljević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene