Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više desetaka tisuća kuna

Policija još jednom upozorava: Javljaju se novi slučajevi prijevara starijih osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva nova slučaja prijevare starijih osoba lažnim predstavljanjem zabilježila je u ponedjeljak zagrebačka policija, koja je još jednom upozorila građane da nepoznate osobe ne puštaju u svoje domove.

U jednom slučaju žrtva je bila 75-godišnjakinja koja je u jutarnjim satima u Prilazu Sv. Josipa Radnika na Peščenici predala više desetaka tisuća kuna nepoznatom muškarcu koji joj se lažno predstavio.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Istoga dana oko podneva u Zlarinskoj ulici na Trnju dvojica nepoznatih muškaraca lažno su se predstavila 86-godišnjaku, kojem su iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

Policija upozorava građane da nipošto ne puštaju nepoznate osobe koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihova novca ili drugih vrijednih stvari, jer je riječ o prevarantima koji iskorištavaju nemoć starijih, lažno im se predstavljajući da su djelatnici banke, maserke ili policajci.

Policija navodi da ih građani odmah trebaju obavijestiti na broj 192 u slučaju da dobiju telefonske pozive od nepoznatih osoba koje od njih traže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima, ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene