Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Doznajte gdje

Zagreb dobio uređaje za mjerenje UV indeksa na 8 lokacija po gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu javnozdravstvene kampanje "Djeluj sada", na osam lokacija u Zagrebu postavljeni su uređaji za mjerenje UV indeksa, kojima je cilj upozoriti Zagrepčane na rizike prekomjerne izloženosti sunčevu zračenju, koje u ljetnim mjesecima može imati ozbiljne posljedice na zdravlje.

Na konferenciji za novinare Gradskog ureda za zdravstvo u ponedjeljak su rekli kako su uređaji za mjerenje UV indeksa postavljeni na osam odabranih lokacija na području grada, među ostalim na jarunskoj obali, Parku Bundek, Novom Zagrebu, Savskom nasipu te na Trgu bana Jelačića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nižu se reakcije SDP zamislio park prilagođen ženama: "Predstavili su maltene spolno segregirani rezervat" Slika nije dostupna BUNDEK, JARUN, DALMACIJA "Užas koliko ih ima": Najezda mušica u Hrvatskoj, stručnjakinja objašnjava o čemu se radi i ima li pomoći

Kod definiranja lokacija vodilo se računa da uređaji budu dostupni što većem broju građana, a sustav djeluje tako da pokazuje podatke o razini UV zračenja (UV indeks) te ovisnosti o tome, kao i informaciju o preporučenom faktoru zaštite.

Program prati i edukativna kampanja koja će se provoditi kontinuirano tijekom ljetnog perioda, pa se u Gradu nadaju da će na taj način prenijeti poruku široj skupini građana da obrate pažnju na dnevnu razinu UV indeksa i u skladu sa stručnim preporukama prilagode svoj boravak na suncu.

Partneri u provedbi projekta su, osim zdravstvenih ustanova, i organizacije civilnog društva - Zagrebačka liga za borbu protiv raka i Udruga "Zdravi pod suncem", čija je predsjednica Sanja Poduje upozorila na porast broja oboljelih od nekog oblika zloćudnog tumora kože, uključujući i melanom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene