Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagorec neće biti pokajnik, postupak proglašen tajnim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Vladimir Zagorec pred istražnom se sutkinjom branio šutnjom kazao je to njegov odvjetnik Zvonimir Hodak. Postupak je proglašen tajnim što znači da osim Zagorčevih odvjetnika niti državno odvjetništvo niti sudac iz postupka neće davati u javnost informacje o postupku.

Ispitivanje svjedoka o slučaju trajat će oko desetak dana, a u postupku će biti uključene samo informacije o događanjima vezanim za aferu 'Dragulji', i od 2000. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hodak: 'Za Zagorca se zalagali i ruski političari' Slika nije dostupna 'Trgovac oružjem tresao se dajući iskaz'

Istražna sutkinja odredila je generalu Zagorcu pritvor od mjesec dana, ali njegovi će se odvjetnici na tu odluku žaliti u ponedjeljak.

'Moraju dokazati da je kriv jer se on ne želi braniti optužbi koje izlaze iz usta Stjepana Mesića', kazao je Zvonimir Hodak te dodao kako optužnica nikada neće biti podignuta jer DORH neće moći dokazati postojanje dragog kamenja niti Zagorčevu vezu s njim.

Na pitanje je li netko već razgovarao s Zagorcem o mogućem drugom postupku o tajnim računima, Hodak je kazao da nije te dodao kako su sve spekulacije o pokajništvu netočne.

'Mi smo se bojali da će biti pokojnik, ali nema šanse da bude pokajnik. Da smo to htjeli o tome bi se dogovorio već sa Sašom Perkovićem u Beču', kaže Hodak.

>> 'Zagorčeva supruga ne treba se brinuti, on je sad najsigurniji čovjek u zemlji'

>> Zagorec ugodno iznenađen uvjetima u Remetincu

Rano jutros iz remetinečkog pritvora general Vladimir Zagorec prepraćen je pod strogim mjerama sigurnosti do Županijskog suda u Zagrebu. Tamo će dati iskaz istražnom sucu, a prema neslužbenim informacijama branit će se šutnjom.

U istražnom postupku sumnja se kako je genaral Vladimir Zagorec, dok je bio pomoćnik ministra obrane, iskoristio položaj i ovlasti te otuđio drago kamenje u vrijednosti od 5 milijuna dolara navodno namjenjeno kupnji oružja za obranu Hrvatske.

Informacije o nestalom dragom kamenju prvi put su se pojabile na suđenju Hrvaoju Petraču za otmicu sina Vladimira Zagorca. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene