Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni štednjom

Sindikati štrajkom planiraju paralizirati Olimpijadu u Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovakve su izjave izazvale mnoštvo negativnih kritika među vladajućim političarima

Akcije radnika ogorčenih mjerama štednje britanske vlade mogle bi se usmjeriti na Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Londonu.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Ilustracija Usprotivili se odluci Vlade Sindikat znanosti stao iza zaposlenih u pravosuđu: "S takvim pristupom plaćama, štrajkove poput ovoga nije teško očekivati"

Prema izjavama Lena McCluskeya čelnika najvećeg britanskog sindikata Unite union, razmišlja se o štrajku zaposlenih u javnom sektoru baš u vrijeme održavanja Olimpijade, a postoji mogućnost da i ostale građane pozovu na građanski neposluh.

U intervjuu za Guardian McCluskey je istaknuo kako se zasad radi samo o idejama o kojima sindikat raspravlja, no konkretne akcije još uvijek nisu dogovorene.

>> Big Ben se naginje, parlament tone

Ovakve su izjave izazvale mnoštvo negativnih kritika među vladajućim političarima, no McCluskey poručuje da je Olimpijada baš dobra prilika da pokažu svoje stavove i nezadovoljstvo.

'Napadi na prava radnika u javnom sektoru toliko su duboka da je ideja u kojoj cijeli svijet treba doći u London uživati u Olimpijskim igrama kao da je sve lijepo i ružičasto za nas nije prihvatljiva. Zapravo nezamisliva je, zaključuje McCluskey. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene