Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovakve su izjave izazvale mnoštvo negativnih kritika među vladajućim političarima


Akcije radnika ogorčenih mjerama štednje britanske vlade mogle bi se usmjeriti na Olimpijske igre koje se ove godine održavaju u Londonu.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO U sukobu s antivakserima, ozlijeđeni policajci: Prosvjednici pokušali ući u zgradu Agencije za lijekove Nastavlja se štrajk u školama (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) - 1 Štrajk u školama ide dalje, sutra im se pridružuju i fakulteti: Sindikati nastavljaju pregovore s ministrima

Prema izjavama Lena McCluskeya čelnika najvećeg britanskog sindikata Unite union, razmišlja se o štrajku zaposlenih u javnom sektoru baš u vrijeme održavanja Olimpijade, a postoji mogućnost da i ostale građane pozovu na građanski neposluh.

U intervjuu za Guardian McCluskey je istaknuo kako se zasad radi samo o idejama o kojima sindikat raspravlja, no konkretne akcije još uvijek nisu dogovorene.

>> Big Ben se naginje, parlament tone

Ovakve su izjave izazvale mnoštvo negativnih kritika među vladajućim političarima, no McCluskey poručuje da je Olimpijada baš dobra prilika da pokažu svoje stavove i nezadovoljstvo.

'Napadi na prava radnika u javnom sektoru toliko su duboka da je ideja u kojoj cijeli svijet treba doći u London uživati u Olimpijskim igrama kao da je sve lijepo i ružičasto za nas nije prihvatljiva. Zapravo nezamisliva je, zaključuje McCluskey. (Agencija VLM)