Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imenovana prije dva tjedna

Zadovoljava li nova direktorica Državnih nekretnina uvjete natječaja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova odluka Vlade Andreja Plenkovića koja diže prašinu jest imenovanje Renate Sabo direktoricom Državnih nekretnina.

Prazni državni stanovi, poslovni prostori, državne rezidencije. O svemu tome iduće četiri godine brinut će Renata Sabo, nova direktorica Državnih nekretnina. Vlada ju je imenovala na sjednici prije dva tjedna, nakon raspisanog javnog natječaja.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Procedura je čista, ali ne i uvjeti koje natječaj propisuje, a novi bi ih direktor trebao zadovoljiti. U natječaju stoji da kandidat za direktora mora imati najmanje 5 godina radnog iskustva na rukovodećim položajima. No, to iskustvo, kako se čini, Sabo nema.

"Da karikiramo, predsjednik kućnog savjetnika u Mamutici u Zagrebu vjerojatno ima veće kompetencije, od osobe koja ispod sebe ima 2, 3 ili 5 ljudi. Po nekom užem shvaćanju, vi možete imati jednog čovjeka kojem ste formalno nadređeni pa da ste neki rukovoditelj", govori Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Sabo je svoju karijeru počela prije 16 godina. Nakon zaposlenja u FRAG-u, tvrtki koja se bavi proizvodnjom ljepila za etikete na pivskim bocama, Sabo odlazi u Hypo Alpe Adria Nekretnine gdje radi kao prodajni menadžer. Nakon toga radi kao financijski savjetnik i menadžer u Hypu, današnjoj Adikko banci. Niti jedna od tih pozicija, kažu predstavnici bankarskog sektora, nije rukovodeća pozicija. A tko vodi jedan od najvećih sustava u državi, premijera uopće ne zanima.

"Ne znam ništa o tome, pitajte nadležno ministarstvo", poručio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

U cijeloj zbrci doznaje se da je Renata Sabo članica HDZ-a. Također, javnosti je poznata kao bivša Miss Slavonije. Na upite nije htjela odgovoriti, a o svemu šuti i HDZ-ov koalicijski partner HNS.

Plan Vlade bio je do kraja godine privatizacijom državne imovine zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna. No, nakon rebalansa proračuna jasno je da je taj plan podbacio, pa je plan smanjen na 800 milijuna kuna. Državnim nekretninama upravljat će osoba, a kriterije njezina imenovanja ni Vlada, ni Ministarstvo, ne žele razjasniti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene