Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve kriva jedna prijava

Pobuna među otočanima zbog novog pravila državnog brodara: "On nije opasan, ne razumijem ovo"

Aktualno Galerija Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 2 Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 2 Foto: DNEVNIK.hr Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 3 Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 3 Foto: DNEVNIK.hr Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 4 Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 4 Foto: DNEVNIK.hr Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 5 Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Psi teži od osam kilograma ne smiju na katamaran - 6 Galerija 1/8 >>
Imate li psa težeg od osam kilograma i ako poželite put otoka, imate i potencijalni problem. Od prošlog mjeseca državni brodar ima novo pravilo - teži psi ne smiju ploviti na katamaranu. Među otočanima pobuna, a iz Jadrolinije smiruju situaciju. Priču donosi Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV.

Na trajekt smiju, ali na katamaran ne. I to ako su teži od osam kilograma. Novo je to pravilo Jadrolinije, a vrijedi za pse.

Nela iz Brgulje smatra kako je skroz u redu da psi smiju na katamarane, dok Rajna smatra kako to nije u redu. Reporterka je rekla kako postoje razlozi i za i protiv, a sugovornice su se složile kako imaju različita mišljenja.

Turisti iznenađeni. Ruku u vatru daju za svoje ljubimce.

"On je teži od osam kilograma, ali krasan je pas, stalno leži na tlu i nije opasan. I to je razlog zašto ne razumijem ovo pravilo", rekla je Martina, turistica iz Njemačke.

A za sve je, kažu u Jadroliniji, kriva jedna prijava. I izlazak veterinarske inspekcije na teren.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 Rat na Bliskom istoku Netanyahu se obrušio na tvrdnje Hamasa: "Nećemo o lažnoj propagandi". Palestinci objavili da je Izrael granatirao tržnicu u Gazi

"Utvrđeno je da bi oni trebali putovati uz pratnju vlasnika. Međutim, prema Zakonu i pravilniku o sigurnosti plovidbe, nije moguće da putnik bude vani za vrijeme plovidbe na katamaranu", rekao je Ante Rados, regionalni voditelj, Jadrolinija Zadar.

Iz Državnog inspektorata odgovaraju: ništa oni nikome nisu zabranili, već su izdali upozorenje.

Sve donedavno psi su plovili na palubi katamarana, no kažu iz Veterinarske inspekcije, utvrdili su da ondje nisu dobri uvjeti za životinje, i sugerirali brodskom prijevozniku da usklade uvjete sa Zakonom o zaštiti životinja. A tko će pri ulazu u brod vagati životinje, još nije poznato. Na brodu vage nema, pa će taj posao vrlo vjerojatno "pasti" na posadu broda.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Boysi u Grčkoj Milanović o istrazi u Ateni: "Dva mjeseca im je trebalo da usporede otiske prstiju Boysa. Šarlatanski"

Otočani se pitaju - što ako s otoka pas bude morao na cijepljenje ili veterinaru, a trajekti ne budu plovili zbog nevremena?

Ovo nije dugoročna situacija, uvjeravaju nas iz Jadrolinije.

"Trudit ćemo se pronaći neko rješenje zajedno sa službama za zaštitu životinja, tako da se ne nadamo da će uskoro i biti neko konkretno rješenje", rekao je Rados.

A dok ga ne nađu, psi teži od osam kilograma plovit će trajektom. Oni lakši i dalje mogu u salon katamarana, ali pod uvjetom da budu u svojim psećim torbama.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene