Nakon što je Zdravko Mamić danas nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, sa Županijskog suda u Osijeku za njim je raspisana tjeralica kojom se traži njegovo uhićenje.

Galerija Zdravko Mamić održao konferenciju za medije nakon izricanja presude (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 3 Zdravko Mamić održao konferenciju za medije nakon izricanja presude (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 4 Zdravko Mamić održao konferenciju za medije nakon izricanja presude (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 2 +1 Zdravko Mamić održao konferenciju za medije nakon izricanja presude (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1

Od policije je zatraženo da ga se privede, a ako to ne uspije, s obzirom na to da nije u Hrvatskoj, već u BiH, sud daje nalog MUP-u za raspisivanjem međunarodne tjeralice.

Vezani članci Slika nije dostupna Zoranu Mamiću ponovno će se suditi za slučaj izvlačenja novca iz Dinama, ali u odsutnosti Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 SIPA u utorak privodi Zdravka Mamića? Sud BiH ponovno odlučuje o njegovu izručenju

Kako Mamić ima državljanstvo BiH, nisu ga dužni izručiti.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku u srijedu je Zdravka Mamića osudio na šest i pol godina zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci, a Damira Vrbanovića na tri godine zatvora.

Uskok je braću Mamić, Vrbanovića i Milana Pernara iz Porezne uprave teretio za izvlačenje oko 117 milijuna kuna iz Dinama te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 miljuna kuna neobračunatog poreza i prireza.

Zdravko Mamić presudu je komentirao na konferenciji za medije u Međugorju, gdje je, između ostalog, poručio da se ne misli vraćati u Hrvatsku prije pravomoćne presude.

Iz Uskoka su izrazili zadovoljstvo presudom, ali i ne i izrečenim sankcijama, dok je Mamićev odvjetnik Veljko Miljević poručio da je presuda nezakonita.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju