Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za zaštitu okoliša dva milijuna kuna nevladinim udrugama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić dodijelila je ugovore predstavnicima 44 nevladine udruge koje su na natječaju Ministarstva za 2007. dobili ukupno dva milijuna kuna za svoje projekte s područja zaštite okoliša i prostora.

Udruge su na natječaj prijavile 110 projekata, a Ministarstvo je, prema odluci povjerenstva, dodijelilo sredstva za 44 projekta.

Pročitajte i ovo Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom" Slika nije dostupna O čemu se zapravo radi? ZBOG ODLUKE HRVATSKOG MINISTRA - U opasnosti 20 projekata vrijednih 620 milijuna kuna

Ministrica je ustvrdila kako su u posljednje tri i pol godine učinjeni veliki pomaci u zaštiti okoliša. Zahvalila je udrugama koje su podržavali Ministarsvo u donošenju Zakona o otpadu i Strategiji gospodarenja otpadom i svih pravilnika koje je donijelo Ministarstvo. No, istaknula je da nije važno što su se donijeli pravilnici već da se oni i provode.

Govoreći o velikom problemu smetlišta po Hrvatskoj, Matulović Dropulić je istaknula kako se trenutno sanira 234 odlagališta otpada, za što je Fond za zaštitu okoliša osigurao 2,9 milijardi kuna.

Naglasila je da je osim skupljanja otpada važno i da se on prerađuje i opet pretvara u korisni proizvod. Ministarstvo će uskoro raspisati natječaje za koncesije za zbrinjavanje elektroničkog i medicinskog otpada.

Ministrica je ustvrdila i kako se puno učinilo i u zaštiti kvalitete
zraka, posebno na području Siska. Izvijestila je da je jučer Stručno povjerenstvo za praćenje stanja onečišćenja zraka u tom gradu utvrdilo da je zrak bitno drugačiji nego što je to bio do sada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene