Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolnica negira grešku

Probušili joj pluća tijekom bezazlene punkcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoje prava tužbom će pokušati izboriti 43-godišnja Zagrepčanka koja je u bolnicu Sv. Duh došla na bezazlenu punkciju ciste na dojci, a iz bolnice je, tvrdi, izašla s oštećenim plućima.

Mira Gavran u rujnu je bila u bolnici Sv. Duh na mamografiji. Liječnici su uočili cistu na dojci i naručili je na citopunkciju, proces uklanjanja sadržaja ciste tankom iglom, uz nadzor ultrazvuka.

Pročitajte i ovo Prvi put u RH: Pacijentu Nikši transplantirana pluća - 6 ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Nikšina nova pluća, prva transplantirana u Hrvatskoj, prodisala su: "Sada napokon, napokon mogu duboko udahnuti..." Pluća osobe oboljele od koronavirusa PRIJE I POSLIJE Ovako izgledaju pluća osobe koja je oboljela od korone. Do zaraze pacijent nije imao nikakvih težih zdravstvenih problema

Prošle srijede otišla je na zakazanu pretragu na Sv. Duh.

'Nakon toga otišla sam kući i tad me počelo probadati, zaboljela me ruka, rame i počela sam osjećati trnce i mislila sam da imam infarkt', rekla je Mira Gavran.

Hospitalizirana je i operirana dan poslije na Klinici za plućne bolesti, Jordanovac.

'Rekli su mi da su mi probušili plućnu maramicu', dodaje Mira Gavran.

Na Sv. Duhu tvrde da je njihova igla bila tek toliko duga da dosegne cistu, ali nikako da razdere pluća. U priopćenju iz bolnice stoji: 'Uporabljena igla ni u kojem slučaju nije mogla doseći područje na kojem je naknadno, dana 30. listopada 2008. godine, utvrđen parcijalni pneumotoraks'.

Njezin suprug Mile Gavran naglašava kako će pokrenuti tužbu protiv bolnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene