Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za smrt bebe od bolnice traže dva milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tea i Tomislav Benko, roditelji prošle godine preminule tripolgodišnje Karle, tužili su na Općinskom sudu Klinički bolnički centar Zagreb, Dom zdravlja Siget te pedijatricu Milicu Đakić.

Tužbom traže gotovo dva milijuna kuna odštete zbog, kako tvrde, nesavjesna liječenja tijekom i nakon porođaja, zbog čega je njihova djevojčica dobila gnojni meningitis i ostala u vegetativnom stanju, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Kako je djevojčica rođena 2002. godine, zbog ponovnog izbijanja sepse 24. veljače prošle godine, umrla u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević roditelji danas mogu računati da će, ako dokažu svoje tvrdnje, dobiti samo dio svote koju su od 2003. tražili zbog potpunog invaliditeta, troškova uzdržavanja i duševnih boli.

Oni tvrde da je Karla stradala isključivo zato što su liječnici u Klinici u Petrovoj, gdje je Tea Benko bila upućena na porođaj, ignorirali njena upozorenja da je plodna voda zamućena, te liječnicu u Domu zdravlja koja nije na vrijeme zamijetila znakove sepse. 

Plodnu vodu je, kažu, djevojčica progutala u majčinoj utrobi, zbog čega je dobila sepsu zbog koje joj je oštećen mozak.

Svoj kratki život djevojčica je provela nepokretna, gluha, slijepa i na aparatima za održavanje života u roditeljskom stanu. 

Liječnici, pak, niječu odgovornost za sepsu te tvrde da je uzorak iz djetetova želuca uzet u Petrovoj bio sterilan. 

Za nastavak slučaja koji je pokrenut prije četiri godine trenutačno se čekaju rezultati obdukcije tijela preminulog djeteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene