Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanost dokazala

Za one kojima treba nacrtati: Je li čaša stvarno polupuna ili poluprazna?

Uvijek ste se pitali kako vaš prijatelj može biti pesimist pored vas optimista? Razlog zbog kojeg on vidi čašu polupraznu dok je vi vidite polupunu skriva se u njegovu genetskom kodu.

 

Iako ste se iz petnih žila trudili da vaš prijatelj kroz život hoda optimistično kao i vi, njegovi kromosomi vuku ga na mračnu stranu. Znanost je dokazala da se osobe s dugim alelima na kromosomima koji kontroliraju hormon sreće fokusiraju uvijek na pozitivnije misli prilikom bilo kojeg događaja u životu, dok oni s kraćim alelima na istom kromosomu gledaju sve malo pesimističnije.

Varijacije na genu mogu utjecati i na cijelu perspektivu života. Tako ste vi kao optimist vjerojatno imali bolji uspjeh u školi, ekonomski ste uspješniji i omiljeni u društvu te ćete se brže oporavljati od operacije bajpasa ako vas ikad zadesi. Ipak, vaš prijatelj pesimist oprezniji je što se tiče financija, ali i zdravlja, stoga se neće upuštati u rizična ponašanja i vjerojatno će vas nadživjeti.

I dok se upravo sada svađate s njim je li čaša polupuna ili poluprazna, u našem videu pogledajte na čiji će mlin ta voda ipak otići.

I dalje mislite da je ipak moguće uvjeriti vašeg prijatelja da vam se pridruži? Posjetite stranicu optimizam.hr i pokažite mu koliko vas optimista ima!

Pročitajte i ovo Koliko je malo potrebno za uspijeh Uvjeri se sam! Snaga optimizma? Genijalno koliko je malo potrebno za uspjeh Aplikacije koje mjere sreću Ovo je genijalno Može li se sreća izmjeriti? 3 aplikacije koje će vam pomoći izmjeriti koliko ste sretni

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene