Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Miljenić o Šešelju:

'Spodobi Šešelju mjesto je u zatvoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Toj osobi, spodobi, mjesto je tamo gdje je donedavno bila. Znači, u zatvoru', rekao je Miljenić.

Ponašanje optuženika za ratne zločine i vođe srbijanskih radikala Vojislava Šešelja pokazuje da mu je mjesto u zatvoru, a cijela situacija nakon njegova puštanja na slobodu za Haški tribunal trebala bi biti apsolutno neprihvatljiva, izjavio je u srijedu hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O slučaju Šešelj Bivša glasnogovornica Haaškog suda: 'ICTY ne poštuje žrtve i odgovoran je za ovaj cirkus' Slika nije dostupna Ministar pravosuđa o novom zakonu: 'Ne možete računati na osobni stečaj i imati iPhone'

'Toj osobi, spodobi, mjesto je tamo gdje je donedavno bila. Znači, u zatvoru', rekao je Miljenić odgovarajući na pitanja o Šešelju na marginama okruglog stola o suzbijanju korupcije.

'Neprihvatljivo je da Tribunal sam krši svoja pravila jer pušta nekoga bez da mu je postavio uvjete. Dosad nikome nije bilo dopušteno da javno politički istupa. Koliko znam, nijedan okrivljenik koji je pušten na privremenu slobodu nikad se nije smio ovako ponašati', rekao je Miljenić, naglasivši da bi takav odmah bio vraćen nazad u zatvor.

Miljenić je naglasio da vlada u okviru svojih mogućnosti već poduzima neke stvari u vezi Šešeljeva slučaja, ali je rekao da ne može govoriti o sadržaju nekih korespondencija. Rekao je i da Hrvatska nije stranka u postupku, te da nije bila obaviještena da će Šešelj na privremenu slobodu, niti joj je rečeno pod kojim će uvjetima na slobodu.


HSP: Nakon Šešeljeve izjave Hrvatska mora utvrditi svoje istočne granice

Ministar je rekao da haško tužiteljstvo, koje mora zastupati žrtve, sada te žrtve mora zaštititi od Šešeljeva vrijeđanja i inzistirati da se vrati natrag u zatvor.

'Ja nisam medicinski ekspert, ali mi izgleda je netko tko je u stanju tako javno istupati, sigurno u stanju čekati suđenje u pritvoru', rekao je Miljenić, dodavši da je propust Suda što je takva osoba uopće puštena na slobodu, ali ponavlja da sada Tužiteljstvo mora reagirati.

'Propust je što nije završeno suđenje, propust je što je takva osoba uopće puštena na slobodu i sada, najgore, što se tako ponaša i nitko ne reagira', rekao je Miljenić.

Apsurdno je to da je glavni haški tužitelj u istovremeno u Beogradu kad Šešelj daje takve izjave i da se ništa ne dogodi, kaže Miljenić. 'To je nešto na što mi kao zemlja moramo reagirati, reagirali smo i reagirat ćemo i dalje', naglasio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene