Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U kampanji 'Trebam te! Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevne patnje' za pomoć u liječenju četverogodišnje Maše Lučić iz Zaprešića do sada je prikupljeno oko 400.000 kuna, priopćili su danas organizatori te akcije, koji pozivaju građane da nastave pomagati u njezinoj borbi za zdravlje i život.


Organizatori kažu kako je na računu trenutno 338.000 kuna uplaćenih doznacija, a telefon "Hrabrog Mede" zabilježio je oko 40.000 poziva. Napominju kako je preostao još dug put do milijuna kuna koliko je potrebno prikupiti za operaciju u bolnici u Chicagu gdje bi Maša trebala otići za 15-ak dana.

Maša boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije koje su praćene višestrukim funkcionalnim poremećajima anomalija razvoja koji uključuju značajno usporen rast, učestalu rezistentnu epilepsiju s epiatakama uvijek iz sna uz vikanje i grčenje ruku i nogu, okretanje očima i gubitkom svijesti. Uz to, dijagnosticirani su joj zdravstveni problemi neurološke prirode kao što su dizmorfija, dizkranija - nepravilan oblik lubanje, disfagija s poremećajem gutanja i pojačano izlučivanje sline te distoni i MCA/MR sindrom.

Vezani članci Humanitarna akcija za Lorenu - 8 Lorena ima rijetku bolest: "Da joj je dijagnosticirana odmah po rođenju, ona danas ne bi imala simptoma" Lava - 1 ''Ratnica je pobijedila!'' - Skupljen je sav novac potreban da mala Lava dobije lijek u Americi

>> Za svaku pohvalu: Humanitarni buvljak za teško stradalu kolegicu

Organizatori u priopćenju ističu kako su se u akciju za pomoć Maši uključili brojni građani i udruge, zahvaljujući kojima su organizirana i razna događanja. Tako će se u zaprešićkim Novim Dvorima u organizaciji udruge "Plemićka mladež" održati manifestacija pod nazivom "Jelačić bal za Mašu, malu zaprešićku princezu", a prihod od prodaje kolača od pet metara, tombole, plesa valcera u stilu sredine 19. stoljeća s poznatim osobama i drugih zabavnih događaja namijenjen je za pomoć bolesnoj djevojčici.

Udruga "Cure Puce s Trešnjevke", "Mala zvijezda" i IX. gimnazija u Zagrebu iste subote, 8. lipnja od 9 do 15 sati organiziraju dvorišnu prodaju na igralištu IX. gimnazije u Dobojskoj ulici. Predstava cabaretskog tipa aktualnog naziva "Remetinec" koju izvode Vid Balog, Davor Dretar - Drele i Luka Bulić održat će se u 12. lipnja u dvorani zaprešićkog Pučkog otvorenog učilišta.

"Hrabri Medo" i njegovi poznati i slavni prijatelji za Mašu organiziraju druženje s građanima na zagrebačkoj špici u subotu 15. lipnja od 10 sati. Osim navedenih događanja organizirani su i brojni sportski turniri prihodi kojih su namijenjeni za Mašino liječenje, a u kafićima u Zaprešiću i Zagrebu gdje su istaknuti Mašini plakati gosti mogu u kutiju donirati svoj prilog.

Pjevač Psihomodo Popa Davor Gobac i grupa Connect snimili su i video kojim pozivaju građane da pomognu Maši, a koji je dostupan na youtubeu, navode organizatori. Pozivaju građane da svoje priloge uplate na žiro račun 2484008 - 3114394615 IBAN: HR6824840083114394615 otvoren kod Raiffeisen banke na ime Maše Lučić te nazivaju humanitarni telefonski broj Hrabrog Mede 060 9014. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju