Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaćini zaradili, gosti radili

''Ne žalim ni trenutka ni novca": Turisti u Dalmaciji plaćaju da bi brali naše grožđe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadarskom zaleđu turisti plaćaju kako bi sudjelovali u berbi grožđa na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. U Briševu smo zatekli goste iz Francuske.

Stigli su iz zemlje koja je vinogradarska sila. Ali škare u ruke uzeli su baš u Hrvatskoj, jer berbu su željeli doživjeti i u njoj sudjelovati na turističkom putovanju.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Neopterećeno i bez obaveza. ''Došla sam s prijateljima, dobro se zabavljamo i ovo mi je nezaboravan doživljaj'', rekla je Wendy iz Francuske.

Doživljaj je ovo koji gosti plaćaju. Na ovom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu tako od turizma zarađuju i ne moraju se brinuti za radnu snagu u vinogradu.

Znači, turisti plate dolazak na OPG i još poberu grožđe. Gostima je u cijenu uključen cjelodnevni izlet, uz boravak na OPG-u za 700 kuna po osobi.

''Ne žalim ni trenutka ni novca. Ovako smo prošli razne dijelove Hrvatske. Prekrasna zemlja'', rekla je Annick iz Francuske.

''Ovakav turizam je poseban iz tog razloga što turisti mogu doživjeti zemlju na drugačiji način'', rekla je Slađana Domladovac, turistički vodič.

Spoj aktivnog turizma i poljoprivrede sve je popularniji. Domaćini zaradili, turisti im pobrali grožđe - i svi zadovoljni.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene