Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski Caritas i Hrvatske šume

'Za 1000 radosti' siromašnim Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Hrvatske održana je humanitarna akcija 'Za 1000 radosti'. Hrvatski Caritas i Hrvatske šume i ove su godine organizirali prodaju božićnih drvaca po simboličnoj cijeni. Sav prikupljen novac ide najsiromašnijim obiteljima Hrvatske.

U humanitarnoj prodaji božićnih drvaca u sklopu akcije Hrvatskog Caritasa 'Za 1000 radosti', koja je održana danas na zagrebačkome Cvjetnom trgu, sudjelovala je, među ostalim, i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Akcija Caritasa i Hrvatskih šuma - 4 "Za tisuću radosti" Humanitarna akcija Caritas i Hrvatskih šuma: "Sva dobit koja se ovdje prikupi ide za potrebite" Zagrebački plavci pridružili se Moto Mrazovima Caritasova kuća u Brezovici Moto Mrazovi i zagrebački policajci 18-godišnjaku ispunili posebnu želju: "Javljam se na dužnost"

Akciju kojom se prikuplja novac za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj tradicionalno podržava Hrvatska Vlada, građani je prepoznaju i na taj način žele pomoći, istaknula je potpredsjednica Kosor.

Ne mogu o govoriti koliko će se danas novaca skupiti, ali mogu govoriti o volji i želji ljudi da sudjeluju u akciji, te o volji hrvatske Vlade koja je donirala 350 tisuća kuna za akciju, kazala je Kosor novinarima.

Istaknuvši kako Vlada svake godine nastoji sudjelovati i poduprijeti tu ideju, kazala je da nekim ljudima u Hrvatskoj treba dati osjećaj kako nisu sami, zaboravljeni i ostavljeni.

'Ove se godine Caritas odlučio za pomoć obiteljima s bolesnom djecom i to je iznimno vrijedno i važno', kazala je Kosor, dodavši kako je vrlo teško obiteljima, posebice u ovim danima, kada su djeca bolesna i u bolnicama, a ishod liječenja je neizvjestan.

U suradnji s Hrvatskim šumama, koji je darovao 1000 božićnih drvaca s korijenom, Hrvatski Caritas je humanitarnu prodaju priredio i u Sisku, Karlovcu, Vinkovcima, Vodicama, Šibeniku, Splitu, Zadru, Benkovcu i Biogradu. U Zagrebu su u prodaji drvaca sudjelovali i čelnici Grada Zagreba, među kojima i gradonačelnik Milan Bandić, čelnici Hrvatskih šuma i drugi.

Ovogodišnja prodaja božićnih drvaca priređena je uoči Nedjelje Caritasa, koja se obilježava sutra, na treću nedjelju došašća. Svake se godine odabire geslo, a ove se godine obilježava s pozivom 'Ljubav sve podnosi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene