Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Caritas prodaje drvca za siromašne obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Caritas i Hrvatske šume organizirali su diljem Hrvatske humanitarnu akciju 'Za 1000 radosti', to jest prodaju božićnih drvca od koje je prihod namijenjen siromašnim obiteljima.

Osim u Zagrebu, gdje se prodavalo 250 srebrnih smreka i Pančićevih omorika s korijenom, akcija se održava u Čazmi, Kutini, Šibeniku, Vodicama, Primoštenu, Varaždinu, Osijeku, Zadru i Rijeci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kosor i Bandić Studenti na Savi dobili dva nova paviljona Slika nije dostupna Preko vlastite tvrtke HŽ-ov direktor HŽ-u prodavao žarulje po tri puta višoj cijeni?

Hrvatske šume ove su godine darovale tisuću drvaca s korijenom, a njihovi su djelatnici kupcima objašnjavali kako se o njima brinuti i kasnije ih presaditi.

U prodaji drvaca na zagrebačkome Cvjetnom trgu sudjelovala je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Istaknula je da ta akcija godinama donosi radost u mnoge obitelji i potiče građane da u blagdansko vrijeme, ali i svakodnevno, misle na one kojima je tijekom blagdana posebno teško, poput obitelji nestalih hrvatskih branitelja koji još čekaju istinu o svojim najmilijima.

Drvca su u Zagrebu prodavali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te nekoliko osoba iz sportskoga i kulturnog života.

Humanitarna akcija 'Za 1000 radosti' provodi se petu godinu zaredom i dosad je prikupljeno više od 16 milijuna kuna za više od 15 tisuća najpotrebitijih obitelji.

Na Cvjetnome trgu okupljene su zabavljale Maksimirske mažoretkinje iz Doma za starije 'Maksimir'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene