Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plan gradonačelnika Sabe i ministra Matića

Vukovarski vodotoranj postaje vidikovac s rotirajućim restoranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ima poseban plan za vukovarski Vodotoranj, simbol stradanja u Domovinskom ratu. Vlasti ga planiraju pretvoriti u vidikovac s rotirajućim restoranom.

"Željeli smo da jedna građevina bude opomena na ratnu 1991. godinu pa će vodotoranj, statički stabilan, izvana ostati sačuvan u obliku svoje ranjivosti. Sagradit ćemo vidikovac s rotirajućim restoranom, na visini od 55 metara, odakle pogled puca čak 100 kilometara. No, život se simbolički vraća u unutrašnjost tornja, gdje ćemo podići multikulturalni centar", rekao je za Večernji list Sabo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uoči sastanka Matić: Očekujem da će u Vukovaru razum nadvladati emocije Slika nije dostupna U četvrtak kod Sabe Vukovarski stožer prihvatio premijerov poziv za sastanak

Sva obilježja stradanja grada Vukovara, uključujući Vodotoranj i Ovčaru, uskoro postaju javna ustanova i to na inicijativu ministra branitelja Predraga Matića. Matić u suradnji s kolegom Željkom Jovanovićem, ministrom obrazovanja, želi da Vukovar uđe na školsku kartu terenske nastave u sklopu nastave povijesti.

Prema Matićevim riječima, jednog dana, kad prestane potreba za Ministarstvom branitelja, Memorijalni centar, koji će biti koncipiran kao javna ustanova, ostati će Vukovaru za sva vremena. Matić smatra kako Vukovar, sviđalo nam se to ili ne, mora ipak živjeti od ratnog turizma, ali na dostojanstven način.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene