Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle i teške riječi od premijera

Penava ne odustaje od prosvjeda: Nema potporu svoju stranke, ali su uz njega pripadnici brigade koja je branila Vukovar

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković, predsjednik Vlade (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U Vukovaru je godišnjicu nastanka obilježila 204. Vukovarska brigada. Na obilježavanju je bio i vukovarski gradonačelnik Ivana Penava, koji ne odustaje prosvjeda, iako je HDZ na Središnjem odboru izjavio da se prosvjedu protivi.

Umjesto druženja s HDZ-ovim čelnicima u Osijeku, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava je bio na obljetnici nastanka 204. Vukovarske brigade. Unatoč najavama da bi neki ministri mogli doći u Vukovar, ondje su stigli samo izaslanici.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković o detaljima dogovora s Domovinskim pokretom Više članova u Vladi Plenković: "Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-u. Prvi u EU uvodimo to ministarstvo". Otkrio i neke ministre koji ostaju u Vladi Andrej Plenković i Ivan Penava Iz minute u minutu Traje sastanak DP-a, dio ih nije došao? HDZ i Domovinski pokret postigli dogovor

"Vjerujem da su i premijer i ministri imali obveze koje su i po prioritetu bitnije od ovoga", rekao je Penava.

Od svoje stranke podršku za najavljeni prosvjed neće dobiti.

"Mislim da smo u proteklih nekoliko dana mogli primjetiti tko se bavi manipulacijama, tko su bili prvi akteri koji su podržali održavanje prosvjeda, i koji na tome eventualno žele prikupiti neke političke poene", rekao je premijer Andrej Plenković.

"Ne možemo podržati skup u Vukovaru koji će na kraju biti politički skup i koji će na kraju kolateralnu žrtvu imati upravo one zbog kojih se taj skup održava", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić (HDZ).

S druge strane, prosvjed podržavaju neki od pripadnika brigade koja je branila Vukovar.

"Sjećam se ispitavanja u Petrovcima, gdje su mi prelomili rebra, rame, šaku, povadili zube i nitko za to ne odgovara. Preživio sam, ali su stotine naših završili po logorima u Srbiji prebijeni i ubijeni, a za to nitko ne odgovara", rekao je Ante Špar, pripadnik 204. Vukovarske brigade.

Vukovarci još jednom upiru prstom u institucije.

"Sve ove godine nas to opterećuje. Svakodnevno viđamo ljude koji su učestvovali u tome", rekao je Vinko Mažar, dopredsjednik Udruge ratnih veterana 204. Vukovarske brigade.

Bez obzira na stav HDZ-a, Penava ne odustaje od prosvjeda koji bi se trebao održati 13. listopada.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene