Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tehnička škola u Vukovaru ponovno je pala na tehničkom pregledu tako da će njezini učenici, koji su nedavno 'štrajkali' zbog katastrofalnih uvjeta nastave, do daljnjega školu pohađati u zamjenskim prostorima.


Vukovarska Tehnička škola, koja se obnavlja već nekoliko godina, nije prošla na današnjem tehničkom pregledu, potvrdio je Hini ravnatelj škole Đorđe Lukić.

Vezani članci Božo Galić (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Više od milijun kuna mladima za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Vukovara Slika nije dostupna Vukovar: Napokon počinje nastava u obnovljenoj Tehničkoj školi!

Lukić je kazao kako su tijekom tehničkog pregleda kao problemi koji do daljnjega sprečavaju izdavanje uporabne dozvole evidentirani neuređen prilaz školi, hidranti koje je nužno postaviti te školska kotlovnica za koju je zatražen atest.

>> Vukovar: Učenici Tehničke škole nikako da dočekaju obnovljenu zgradu

"Rok za uklanjanje navedenih nedostataka je osam dana, nakon čega će se tehnički pregled ponovno obaviti", kazao je Lukić dodajući kako će učenici nastavu nastaviti pohađati na Veleučilištu Lavoslava Ružičke.

Problemi oko obnove vukovarske Tehničke škole, koju pohađa petstotinjak učenika, kulminirali su početkom drugog polugodišta ove školske godine kada su roditelji učenika, nezadovoljni dinamikom obnove, donijeli odluku da djecu ne šalju na nastavu koju su tijekom obnove pohađali u neprimjerenim prostorima Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovu naselju.

U nekoliko navrata u Vukovaru je tim povodom boravio i ministar obrazovanja Željko Jovanović koji je inzistirao na pojačanoj dinamici obnoviteljskih radova, a učenici su na nastavu u drugom polugodištu krenuli na Veleučilištu Lavoslava Ružičke, dok se praktična nastava održavala u Radničkom domu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook