Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi rokovi probijeni

Vukovar: Učenici Tehničke škole nikako da dočekaju obnovljenu zgradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom ožujka učenici Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru trebali su ući u obnovljenu zgradu škole. To je krajnji rok koji je ministar obrazovanja Željko Jovanović dao izvođačima radova. No, oni su ga opet probili. Radovi nisu ni blizu završetku.

Na sreću ovih je dana renoviran tavan zgrade Veleučilišta. Poklopilo se da je stigao i namještaj za školu koja nije obnovljena, tako da će školski namještaj privremeno poslužiti na Veleučilištu. No, nije lako organizirati nastavu i studentima i učenicima u istom prostoru. Zbog nedostatka prostora školski sat ondje traje samo 30 minuta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Slika nije dostupna Prekinuli bojkot Učenici vukovarske Tehničke škole krenuli na nastavu u Veleučilištu

Škola je još uvijek veliko gradilište. Preko svježeg betona u školu se unose nove klupe. Kad će u njih sjesti učenici, neizvjesno je. Svi su rokovi probijeni. 'Sljedeći rok je 1.travnja. Nadamo se da to neće biti prvoaprilska šala, nego zaista tako. Datum koji će riješiti naše probleme koji traju treću godinu', kazao je Đorđe Lukić, ravnatelj Tehničke škole Vukovar.

>> Vukovar: Prekrili spomenike Zadri i Tuđmanu 'da ne gledaju sramotu'

Stigle su i nove stolice. No, one su poslane na vukovarsko Veleučilište. 'Dobili smo nove stolice, ali još nemamo prostor u našoj školi koja se sad obnavlja i tako sad će ovdje sačekat dok se škola ne obnovi', kazao je učenik Petar Oljača. Na nove stolice prvi će ipak sjesti studenti. Za njih se žurno namješta tavanski prostor jer su svoje predavaonice prepustili učenicima.

'Malo smo se zbili i nastava će se održavati po utvrđenom rasporedu. Nadamo se da će obnova škole ipak biti gotova u dogledno vrijeme, jer ako bi se to značajno odužilo mislim da bi to ipak utjecalo na kvalitetu našega rada', kazala je Gordana Bujišić, dekanica vukovarskog Veleučilišta.

Svi priželjkuju što skoriji završetak obnove. 'Nama je lijepo ovdje, ali bi se što prije htjeli vratiti u onaj prostor, jer ipak je to naše i komotnije se osjećamo', kazao je Branislav Nadaš, nastavnik Tehničke škole.

Podsjećamo, o problemima vukovarske Tehničke škole Dnevnik Nove TV izvještava punih pet godina. Prvi puta ekipa ih je posjetila smo ih 2008. kada su učenici snimili film o katastrofalnom stanju u kojem se škola nalazila. Oni su davno maturirali. Čak četiri generacije nisu dočekale novu školu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene