Nakon dva tjedna bojkota, učenici vukovarske srednje Tehničke škole Nikole Tesle krenuli su na nastavu. Zamjenski im je prostor osiguran u Veleučilištu Lavoslava Ružičke.


Učenici Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar jutros su počeli pratiti nastavu u toplim prostorijama Veleučilišta Lavoslava Ružičke, a oko 200 srednjoškolaca u prvoj smjeni pozdravila je dekanica Gordana Bujišić poručivši im da se ne osjećaju "kao podstanari, već kao sustanari".

Vezani članci Slika nije dostupna Nezadovoljni Jovanović najavio kraj agonije s obnovom vukovarske Tehničke škole Slika nije dostupna Vukovar: Učenici Tehničke škole nikako da dočekaju obnovljenu zgradu

>> Kronologija jedne agonije: Dnevnik Nove TV od početka pratio priču o vukovarskoj Tehničkoj školi

Time je realiziran dogovor između Ministarstva prosvjete, grada Vukovara i Veleučilišta da 474 učenika Tehničke škole, nakon dvotjednog bojkota nastave, idućih pet tjedana pohađaju nastavu u prostorima Veleučilišta.

Tehnička škola obnavlja se od listopada 2010. godine, a u međuvremenu su učenici nastavu pohađali u zgradi Radničkoga doma, gdje nije bio riješen problem grijanja pa se nastava odvijala u hladnim i za učenje potpuno neprikladnim prostorima.

Zbog tih okolnosti Vijeće roditelja Tehničke škole donijelo je odluku da učenici bojkotiraju nastavu od početka drugog polugodišta. Danas je bojkot nastave prekinut, a učenici su u drugo polugodište krenuli s dva tjedna zakašnjenja.

U sljedećih pet tjedana, prema najavama iz Ministarstva prosvjete, intenzivirat će se radovi na završetku obnove Tehničke škole u Vukovaru kako bi početkom ožujka učenici nastavu mogli pohađati u toj zgradi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook