Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon presude Šljivančaninu

Vukovar razočaran: 'To je bruka i sramota za sve poginule'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarci su razočarani smanjenjem kazne Veselinu Šljivančaninu.

U domu Marije Komorski, danas je bila posebna nervoza. Vijesti iz Haške sudnice posebmo su je razočarale. Suprug i brat pogubljeni su na Ovčari. 'To je pljuska nama, nama je pljuska i ono suđenje u Beogradu za Ovčaru i ovo, i sve je nama pljuska', rekla je Marija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Društva logoraša Presuda Šljivančaninu: 'Na djelu je igra velikih s malima' Slika nije dostupna Uračunat mu boravak u zatvoru Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

>> Josipović o Šljivančaninu: Neovisno o presudama, nalogodavci nisu kažnjeni

>> Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

>> Presuda Šljivančaninu: 'Na djelu je igra velikih s malima'

Kad je objavljena presuda, smrknulo se zadnjem zapovjedniku obrane Mitnice. 'Toliki zločin, razaranja su napravljena i nikoga ništa ne zanima. Što očekivati od suda osim da se oni i dalje malo igraju s nama, kako kažu, Balkancima', rekao je Filip Karaula, zapovjednik obrane Mitnice.

260 ranjenika i civila iz Vukovarske bolnice odvedeni su autobusima. 194 završilo je na Ovčari u masovnoj grobnici. Sudu to nije bilo dovoljno.

'Osobno mislim da je to sramota, bruka i sramota za sve koji su poginuli', rekao je Ivo Kovačić iz Koordinacije udruga iz Domovinskog rata.

U mirno vukovarsko poslijepodne, uvukla se nervoza. Pogled na ruševine i simbol pobjede otvorili su Vukovarcima nove rane. 'Zlo, nepravda teška, što je napravio Vukovaru i koliko je on autobusa iz bolnice odveo, tamo nas je razvrstavao', rekao je jedan Vukovarac. Vukovarcima je svijet još jednom pokazao što misli.

'Europa se ponaša prema nama kao roditelj prema djetetu, ali neželjenom', dodao je Karaula. Supruga i brata, Mariji nijedna presuda neće vratiti. Očekivala je poštenije suđenje.

'Oni su politički nastrojeni, oni nas mrze jer samo sude nas. A ne Srbe', rekla je Marija. Za Mariju pravde kao da nema. Novo razočaranje teško će smiriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene