Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija Društva logoraša

Presuda Šljivančaninu: 'Na djelu je igra velikih s malima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak komentirao je novu presudu Veselinu Šljivančaninu.

Rehak je za odluku Haaškog suda kojom je Veselinu Šljivančaninu za zločine na Ovčari smanjena zatvorska kazna sa 17 na 10 godina, izjavio je kako je 'na djelu očito igra velikih s malima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon presude Šljivančaninu Vukovar razočaran: 'To je bruka i sramota za sve poginule' Slika nije dostupna Uračunat mu boravak u zatvoru Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

'Da je zločin počinjen nad Amerikancima završio bi na električnoj stolici'

'Da je na Ovčari počinjen zločin nad Amerikancima ili Francuzima, Šljivančanin bi završio na električnoj stolici. Ovako, koga briga za tamo neki mali narod na Balkanu', izjavio je Rehak.

>> Veselinu Šljivančaninu smanjena kazna na 10 godina zatvora

Dodao je kako je 'nakon haških odluka na štetu žrtava Domovinskog rata sve očitije i da predstavnici hrvatske države zaduženi za suradnju s Haaškim sudom nisu odradili niti odrađuju dobro posao za koji su plaćeni'.

Bosanac: Smanjenje kazne je sramotno, ogorčena sam

Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice Vesna Bosanac ocijenila je da je smanjenje kazne Šljivančaninu sramotno, dodajući kako je bilo malo i 17 godina zatvora, na koliko je prvotno pravomoćno osuđen.

'Za zločine koje je počinio u Vukovaru, a posebice na Ovčari, trebao je doživotno sjediti u zatvoru. Ogorčena sam. Haaški sud je opet pokazao da nije pravedan sud', kratko je izjavila.

Haaški sud (ICTY) izmijenio je danas pravomoćnu presudu Veselinu Šljivančaninu za zločine na Ovčari i smanjio mu kaznu sa 17 na 10 godina zatvora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene