Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj agonije

Vukovar: Napokon počinje nastava u obnovljenoj Tehničkoj školi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon trogodišnje agonije, obnovljena Tehnička škola 'Nikola Tesla' u Vukovaru otvara svoja vrata.

Danas je u 07:00 sati počela nastava u obnovljenoj Tehničkoj školi 'Nikola Tesla' u Vukovaru. Školu će tim povodom posjetiti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Upravni odjel za uređenje grada, upravljanje gradskom imovinom, komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara školi je izdao uporabnu dozvolu čime su se stekli svi uvjeti da se učenici i nastavnici te škole počnu useljavati u novu školsku zgradu. Ukupna vrijednost investicije je više od 13 milijuna kuna.

>> Nezadovoljni Jovanović najavio kraj agonije s obnovom vukovarske Tehničke škole

Slučaj vukovarske Tehničke škole Dnevnik Nove TV u akiji 'Želimo znati' prati od samih početaka. Podsjetimo, problemi s obnovom vukovarske Tehničke škole, koju pohađa petstotinjak učenika, kulminirali su početkom drugog polugodišta ove školske godine kada su roditelji učenika, nezadovoljni dinamikom obnove, donijeli odluku da djecu ne šalju na nastavu koju su, tijekom obnove, pohađali u neprimjerenim prostorima Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovu naselju. Djeca su na nastavu upućena na vukovarsko Veleučilište, a radovi na obnovi su nastavljeni.

Tijekom drugog tehničkog pregleda obavljenog krajem ožujka ustanovljeno je da postoje problemi koji do daljnjega sprečavaju izdavanje uporabne dozvole poput neuređenog prilaza školi, hidranata koje je trebalo tek postaviti dok je za školsku kotlovnicu zatražen atest. No, škola je napokon dobila dozvolu i sutra otvara svoja vrata.

Pročitajte i ovo Cjelodnevna škola; ilustracija - 1 PREDNOSTI I NEDOSTACI Cjelodnevna nastava odradila prvo polugodište, Dnevnik Nove TV provjerio je kako su škole snašle Slika nije dostupna Prekinuli bojkot Učenici vukovarske Tehničke škole krenuli na nastavu u Veleučilištu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene