Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća sreća?

Vukovar i dalje bez Gradskog vijeća - novi izbori ili konačni dogovor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni iz drugog pokušaja nije konstituirano Gradsko vijeće Vukovara jer se vijećnici danas, kao ni prvi put, nisu mogli usuglasiti u vezi s izborom članova mandantnog povjerenstva.

Članove za mandatno povjerenstvo predložili su klubovi vijećnika HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, koji u Gradskome vijeću imaju 12 vijećnika, ali pošto je devet vijećnika SDP-a i troje SDSS-a glasovalo protiv, prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova, te Gradsko vijeće nije konstituirano.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na današnjoj sjednici Vukovar: Donesen privremeni tromjesečni proračun! Slika nije dostupna Kriza u Vukovaru Sabo: Oporbi je u interesu što gore, to bolje

'Prije nego se sazove treća konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, potrebno je postići politički dogovor između strana koje participiraju u Vijeću. Bez toga neće ići', izjavio je novinarima nakon sjednice vijećnik SDP-a u vukovarskom Gradskom vijeću Goran Bošnjak.

>>Nije uspjelo konstituiranje vukovarskoga Gradskog vijeća

Vijećnik SDP-a i predsjednik vukovarske organizacije te stranke Željko Pinjuh potvrdio je novinarima da su razgovori o konstituiranju Gradskog vijeća Vukovara vođeni prije današnje sjednice Vijeća te da je postignut određeni napredak.

'Nismo se složili oko nekih detalja, ali vjerujem da smo kao vijećnici odgovorni te da novi izbori neće biti potrebni', kazao je Pinjuh ne otkrivajući koji su klubovi vijećnika međusobno pregovarali. Vijećnik HDZ-a Ivan Penava ustvrdio je kako 'očito nekomu odgovara da se vukovarsko Gradsko vijeće ne konstituira te da se ide u nove izbore'.

Nova konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća, sukladno zakonu, mora se sazvati u sljedećih 30 dana. Bude li i ona neuspješna, u roku od 90 dana moraju se održati ponovljeni izbori za Gradsko vijeće.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene