Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O bespravnoj gradnji

Vukelić: Ako je bilo propusta, nekoga treba po guzici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Vukelić komentirao je slučaj doma u Turanjskim Goljakima.

Projekt je to gradske četvrti Turanj na čijem je čelu Željko Goršić, državni tajnik i njegov najbliži suradnik. 'Ako je bilo propusta onda treba nekoga, kako bi se reklo, i po guzici,' izjavio je ministar obrane kroz smijeh. Rekao je da ako se utvrdi da je netko osobno napravio grešku onda će jasno morati i politički odgovarati. 'Koliko znam, gradnja Doma u Turanjskim Goljakima je provedena bez dozvola,' rekao je Vukelić.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Ministar progovorio Vukelić: MORH nema veze s Goršićevim priključcima

>> Inspekcija naložila rušenje 'Goršićevog doma'

Turanj je opisao karlovačkim Vukovarom gdje se ljudi pokušavaju boriti za bolji život. Dodao je da Gradska četvrt i Grad Karlovac trebaju između sebe riješiti da li se postupalo kako treba. 'Po mojim informacijama dobivenim od gradonačelnika, ovaj projekt će se moći realizirati i previđenim rokovima će dobiti potrebne dozvole,' zaključio je. Nije zabranjeno da državni tajnik bude i predsjednik gradske četvrti, a ako istraga pokaže nečiju osobnu odgovornost, odnosno odgovornost predsjednika Gradske četvrti, ta će osoba 'odgovarati politički', rekao je Vukelić.

Goršić je, naime, predsjednik Gradske četvrti Turanj u kojoj je u utorak građevna inspekcija najprije zatvorila gradilište, a u petak nepravomoćnim rješenjem naredila uklanjanje ilegalno podignutog društvenog doma. No, Vukelić je naglasio kako Ministarstvo obrane 'zaista nema ništa s komunalnim pitanjima jedne karlovačke gradske četvrti'.

'Nakana je bila dobra, a izvedba vjerojatno ne, ali ja vjerujem da će se sve uspjeti legalizirati u skladu sa zakonima i propisima, jer se Turanj u Domovinskom ratu napatio za Karlovac isto kao i Vukovar i podržavam stanovnike Turnja u borbi za bolji život', kazao je Vukelić. Na pitanje kako je moguće da su se postrojbe Oružanih snaga RH uključile u taj projekt (u izgradnji toga doma sudjelovala je postrojba vojne inženjerije), Vukelić je odgovorio da projekt u osnovi treba podržati, a da vojska pomaže lokalnim zajednicama diljem Hrvatske.

Podsjetimo, izgradnju novog društvenog doma, za koji je državni tajnik u Ministarstvu obrane i predsjednik gradske četvrti Željko Goršić angažirao i vojsku, istražuju policija i USKOK. Naime, dom je sagrađen bez građevinske dozvole te je nelegalno priključen na struju. Građevinska inspekcija  je zabranila daljnje radove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene