Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok od 15 dana

Inspekcija naložila rušenje 'Goršićevog doma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačko prigradsko naselje Turanjski Goljaki ostaje bez Društvenog doma.

Građevinska inspekcija je donijela rješenje o rušenju doma, koji je izgrađen bez građevinske dozvole. Za njegovu gradnju posebno je zaslužan državni tajnik u MORH-u i predsjednik gradske četvrti Turanj Željko Goršić.

>> Goršić je za MORH dvije osobe, zanima se USKOK

Zbog nedostatka građevinske dozvole, građevinska inspekcija je već ranije zabranila daljnje radove na spornoj drvenoj kućici. 'U rješenju je naređeno uklanjanje te poslovne građevine', rekla je Vlatka Božić Trivanović, pročelnica za graditeljstvo. Goršić ima pravo žalbe na ovu odluku. No, ukoliko do pravomoćnosti rješenja za dom ne legalizira, morat će ga srušiti i to sam, odnosno o vlastitom trošku. Rješenje još nije pravomoćno, tako da Gradska četvrt  Turanjski Goljaki u roku 15 dana nadležnim organima može dostaviti žalbu.

>> ‘Goršićev dom’ ipak je bio ilegalno priključen na vodovod

Unatoč nedostatku građevinske dozvole, dom je uredno uspio dobiti priključak za struju. S priključkom za vodu je to išlo malo teže, pa se je vlasnik odlučio ilegalno priključiti na vodovodnu mrežu grada Karlovca.


Neslužbene informacije govore da bi mu legalizaciju mogli otežati problemi sa zemljištem, na kojem je sagrađena i to zbog neriješenih imovinsko - pravnih odnosa. Ali i voda. 'Tu su svagdje šahtovi, mi nismo ništa radili', rekla je inspekcija na terenu. Nisu bili pričljivi, ali nakon građevinske, Goršićev dom odjednom je postao zanimljiv i vodopravnoj inspekciji. Njihovu smo ekipu zatekli u akciji. No, jesu li pronašli dokaz prema kojem je objekt, navodno, nezakonito priključen na vodu, ne znamo jer su pobjegli, čim su nas ugledali.

Šaht koji je još jučer bio otvoren, a u kojem se nalazi sporna cijev, navodno spojena na glavni vodovod, danas je zavaren. Tko je to učinio nije poznato. Odgovor smo tragom ove priče odlučili potražiti i kod direktora tamošnjeg Vodovoda i kanalizacije. 'Naša tvrtka do danas nije zaprimila pisani zahtjev za priključenje navedenog objekta
na vodoopskrbni sustav grada karlovca', rekao je Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacije, Karlovac. On zna da za vodu investitor mora imati sve potrebne dokumente, no je li ih imao i MORH-ov državni tajnik, kaže, nije mu poznato. Od svoje nadležnosti u ovom slučaju 'pere ruke'.

Što je otkrili vodovodna inspekcija tek moraju objaviti. Baš kao i policija, koja je bila i kod našeg sugovornika. Dok oni već nakon vikenda, najavljuju moguće kaznene prijave, prozvani Goršić poručuje da će se žaliti ne bi li odgodio rušenje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene