Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob

Vučić žestoko odgovorio Grlić Radmanu: "Možda sam ja nečiji Fićo, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga"

Vučić i Grlić Radman
Vučić i Grlić Radman Foto: Cropix
Hrvatski ministar je komentirao prorusku politiku srpskog predsjednika, a povodom druge godišnjice rata u Ukrajini.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić žestoko je odgovorio na izjave hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je u subotu Vučića nazvao trabantom i satelitom Rusije.

"Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojem će stolcu sjediti, neudobno je sjediti na dva stolca. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti utjecaj Rusa ili drugi maligni utjecaji koji bi narušili stabilnost zapadnog Balkana", rekao je Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Aleksandr Lukašenko u društvu sina (desno) glasao u Minsku Bez neovisnih promatrača Posljednji europski diktator izašao na izbore pa najavio da će se opet kandidirati: "Nitko ne bi napustio narod koji ga je slijedio"

Vučić je prvo na Instagramu objavio članak s ovom izjavom hrvatskog ministra, a potom je i komentirao tu izjavu.

"Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i wartburg, možda i Fićo, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno", napisao je Vučić na svom Instagram profilu "budućnostsrbije".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene