Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu ostao dužan

Miro Bulj ispred Sabora provocirao Vučića: "Kad ćeš u hrvatsku Glinu?!"

Miro Bulj dobacivao Aleksandru Vučiću (Foto: Dnevnik.hr)
Miro Bulj dobacivao Aleksandru Vučiću (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miro Bulj dobacivao Aleksandru Vučiću (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Srpskog predsjednika Aleksandra Vučića transparenti s pogrdnim nazivima nisu previše uznemirili.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je prosvjede koji su ga dočekali tijekom njegovog dnodnevnog posjeta Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Kazao je kako je vidio transparente s natpisom "četnik", ali da ga oni nisu previše uznemirili.

"Vidio sam neke s transparentima na kojima je pisalo: ''Konju ne laži', 'Četnik početnik', 'Barabo vrati se u Srbiju'. Nisam četnik, nitko mi u obitelji nikad nije bio četnik. Obitelj Vučić je stradala u prošlom i pretprošlom ratu. Ako je nekome lakše što će skupljati poene političke da mene vrijeđa, ja s tim nemam problem", kazao je Vučič na Pantovčaku nakon susreta s predsjednicom Grabar-Kitarović.

Vučića su provokacije dočekale i uoči susreta s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Dok je Vučić prolazio Markovim trgom ispred zgrade Sabora, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj mu je doviknuo:

"Kad ćeš u hrvatsku Glinu?"

Vučić se na to okrenuo i odgovorio mu:

"Da ne mislite da sam se uplašio Vas ili Vašeg dobacivanja. Možete vikati što god hoćete, koliko god hoćete...", uzvratio mu je Vučić dok je prelazio preko Trga prema Hrvatskom saboru.

Miro Bulj novinarima je detaljnije pojasnio svoju izjavu:

"Pitao sam kada će posjetiti hrvatku Glinu gdje je ljude srpske nacionalnosti nagovarao na veliku Srbiju, na Karlobag, Ogulin, Karlovac, Viroviticu, na granice i da se ode ispričati prije svega ljudima srpske nacionalnosti koje je huškao da napadaju hrvatsku i stvaraju veliku Srbiju", kazao je Bulj. 

Između gospodarskog foruma i susreta s premijerom Plenkovićem Aleksandar Vučić se naime kratko susreo i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Javnost je ostala uskraćena za teme o kojima su izaslanstva razgovarala. Sastanak je održan iza zatvorenih vrata, a po njegovu završetku čelnici nisu davali izjave. (Hina/D.I.)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene